Vodafone: Şebeke dışı yüksek fiyatlandırma özgürlüğü kısıtlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 20:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı(CEO)Serpil Timuray, GSM sektöründe sağlıklı rekabet ortamı için en önemli unsurun, şebeke içi-şebeke dışı arasındaki fiyat farkının düşürülmesi olduğunu söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) işletmeciler arasında 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak ara bağlantı ücretlerindeki indirime ilişkin bir açıklama yapan Serpil Timuray, ?Sektörün asıl sorunu, ara bağlantı ücretlerinin yüksekliğinden çok, şebeke içi-şebeke dışı arasındaki fiyat farkının çok yüksek oluşudur. Türkiye zaten Avrupa ülkeleri arasında en düşük ara bağlantı ücretini uygulayan ülkedir. Ara bağlantı ücretlerinin daha da düşürülmesi, sağlıklı rekabet için tek başına anlamlı değildir? dedi.

Şebeke içi fiyatlandırmanın, ara bağlantı ücretlerine oranla çok düşük tutulduğunu belirten Timuray, ?Bugün Türkiye GSM pazarına baktığımızda, şebekeler arası görüşmeler, toplam görüşme trafiğinin yalnızca yüzde 6'sını oluşturuyor. Şebeke dışı arama fiyatlarının yüksek olması, sağlıklı bir rekabet ortamının oluşmasını olumsuz etkilerken, tüketicilerin de özgürlüğünü kısıtlıyor. Bu nedenle Vodafone olarak, şebeke içi-şebeke dışı arasındaki bu farkın ortadan kaldırılmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Böylelikle operatörlerin şebeke içi düşük fiyatlandırmayı, diğer şebekelere doğru yapılan aramalarda müşteriye çok pahalı fiyatlandırma yöntemiyle sübvanse etmesi önlenecektir. Bu sayede aboneler hem istedikleri operatörü özgürce seçecekler, hem de diğer operatörleri daha makul fiyatlarla özgürce arayabilecekler? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber