Sağlık Bakanlığından doktorlara dolaylı yasak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlaçta, ?tatil gibi' toplantıya yasak tartışma yarattı

AHMET AKTAŞ

1 Haziran- 1 Eylül tarihleri arasında deniz kenarı tatil yörelerinde ilaç firmalarının toplantı düzenlenmesinin Sağlık Bakanlığı'nca uygun bulunmadığının belirtilmesi, kongre turizmine umut bağlayan turizmcilerin tepkisine neden oldu.

Kamu kurumlarında rüşvet ve iltimasın önünü almak için kurulan Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, geçen yıl bir toplantı düzenledi. Toplantıda, ilaç firmalarıyla hekimler arasındaki promosyon ilişkisinin etik olmadığı görüşüne varılıp, bir ara formül benimsendi.

Bu formüle göre, uluslararası toplantıların dışında, 1 Ocak- 1 Mart tarihleri arasında kayak merkezlerinde ve 1 Haziran- 1 Eylül tarihleri arasında da deniz kenarı olan tatil yörelerinde ilaç firmaları sponsorluğunda toplantı düzenlenmesi uygun bulunmadı.

Geçen yıl işletmeler, özel izinle haziranda kongre turizmine hizmet verdi. Bu yıl tekrar kongre turizmi düzenlemek için Sağlık Bakanlığı'na başvuran işletmeler red cevabıyla karşılaştı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, konuyu?Bakanlar Kurulu'nda ele alacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber