Sarıkız darbe planlarında adı geçen Rektörler gözaltında

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 18 ilde 82 adrese aynı anda düzenlenen 12. dalga operasyonunda 40 kişi gözaltına alındı. Çuvallarca belgeye el kondu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ikisi görevde üçü eski beş rektörün, Eruygur ve Tolon liderliğindeki Sarıkız darbe planının üniversite ayağının en önemli isimleri oldukları belirtiliyor.

ERGENEKON terör örgütü olduğu iddiasıyla soruşturulan yapılanmaya yönelik 12. dalga operasyonda, Şener Eruygur ve Hurşit Tolon liderliğinde hazırlanan Sarıkız isimli darbe planı çerçevesinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen ve ?darbeye karşı hevesli' oldukları ikinci iddianameyle darbe günlüklerine yansıyan ikisi görevde üçü eski olmak üzere beş rektörün de aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

DALGAYI 6 SAVCI YÖNETTİ

ÖZEL yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın koordinasyonunda Ergenekon soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin verdiği kararla gerçekleştirilen operasyon, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Mersin, Van, İzmir, Giresun, Kars, Muğla, Sakarya ve Adana'nın da aralarında bulunduğu 18 ilde eş zamanlı başladı.

TANIDIK SİMALAR

DÜNKÜ operasyon kapsamında kapısı çalınanlar arasında Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü ve ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Erol Manisalı en dikkat çeken isimlerdi.

SARIKIZ'IN REKTÖRLERİ

KAMUOYUNDA ?Rektörler Operasyonu' olarak algılanan 12. dalga operasyonun ipuçlarının, ikinci Ergenekon iddianamasindeki ?Darbe planları' başlıklı bölümde yer aldığı görüldü. Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait darbe günlükleri ile Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'da yakalanan ?Rektörler.pdf' isimli dosyada da ?darbe heveslisi rektörlerle yapılan darbe toplantıları' ayrıntılarıyla anlatılıyor ve rektörlerin ?bu işi yarına bırakmayalım diyecek kadar heyecanlı' oldukları vurgulanıyordu.

HABERAL İÇİN 3 ARAMA

SABAH saatlerinde Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın Ankara'daki eviyle birlikte, Başkent Üniversitesi Röktörlük Binası, Başkent TV ve Kızılcahamam'daki Patalya Otel'de de arama yapıldı. Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren arama sonrasında Haberal gözaltına alındı. Uçakla İstanbul'a gönderilen Haberal, ne ile suçlandığı sorusuna ?Arkadaşlar, yapanlara sorun. Bana niye soruyorsunuz? Bu Türkiye Cumhuriyetine yakışmıyor. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete...'' diye konuştu.

İSTANBUL'DA SORGUDALAR

AYNI saatlerde İnönü Üniversitesi eski Rektörü ve Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Tüm Türkiye Ankara'daki gözaltılara kilitlenmiş durumda iken Giresun Üniversitesi Rektörü emekli binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün evi ve rektörlük binasında polisin arama yaptığı bilgisi geldi. Gözaltı ve arama haberleri art arda gelmeye başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın da ev ve işyerlerinin arandığı öğrenildi. Eski ve yeni 4 rektör, aramaların ardından gözaltına alınarak İstanbul'a gönderildi.

ÇYDD'YE ABLUKA

İSTANBUL'DAN da arka arkaya gözaltı ve arama kararları geldi. ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evi ile Dernek Genel Merkezi'nin arandığı haberini ÇYDD'nin İzmir, Çukurova, Adana, Van, Mersin, Diyarbakır, Trabzon Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Alanya ve İstanbul'daki Kadıköy, Maltepe, Üsküdar, Erenköy, Ataşehir, Kartal ve Pendik şubelerinde arama yapıldığı, Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz'in de gözaltına alındığı haberleri izledi. Van Şubesi'ndeki 13 saatlik aramada 10 yıllık evrakların incelemeye alınması dikkat çekti. ÇYDD'nin burs verdiği 36 bini kız 290 bin üniversite öğrencisinin isimlerinin bulunduğu listelere de polisin el koyduğu öğrenildi.

GÜLSEVEN YAŞER FİRARDA

ÇYDD'dekİ arama sürerken Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Genel Başkanı Gülseven Yaşer'in evi ile ÇEV Genel Merkezi'nin arandığı ortaya çıktı. Hakkında gözaltı kararı olan Gülseven Yaşer'in yurtdışında olduğu öğrenildi. Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen de gözaltına alındı. Mergen, ÇYDD ile birlikte ?Baba Beni Okula Gönder' projesini yürüten isim olarak biliniyordu. Mergen'in, araç kundaklamaktan gözaltına alınan burs verdikleri bir öğrencinin ifadeleri üzerine gözaltına alındığı iddia edildi.

GÖZALTI LİSTESİ

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Prof. Dr. Ferit Bernay, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Erol Manisalı, ÇYDD 2. Başkanı Prof. Dr. Filiz Meriçli, Şeyda Eşsiz, 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya, Tijen Mergen, devlet memurları M.E. ile F.M., Muğla Üniversitesi öğrencisi H.K., Oya Kaynak, Özkan Akyol, Derviş Özçelik, İpek Mavili, Ali Naci Kılıç, Şener Korsan, Sibel Muşoğlu, Cihan Demirci, Ömer Sadun Okyaltırık, Bahriye Uğurel, Eda Yakmaz, Şükriye Varlık.

?Ordu göreve' pankartı bir Sarıkız operasyonu

Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'dan ele geçirilen ?Rektörlerle Toplantı.pdf' isimli dosyadan, 25 Ekim 2003'te Ankara'da rektörlerin de katılımıyla düzenlenen ve ?Ordu Göreve' pankartlarının açıldığı yürüyüşün Ergenekon'un darbe planlarının ikinci aşaması Ayışığı'nın bir ayağı olduğu ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Erzurum Üniversitesi, Malatya Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Samsun Üniversitesi rektörlerinin 19 Eylül 2003'te Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda katıldıkları toplantıda konuşulanların yer aldığı dosyada ?REKTÖRLER'den 15-20'sinin ?KUBİLAY' olmaya hazır olduğunu söyledikleri' ve ?25 Ekim'de rektörler ve öğretim üyeleri anıtkabire geleceğiz. Bize destek veren kurumlar da gelmeli. TSK ile beraber olalım' teklifinde bulundukları anlatılıyor.

MİTİNG İÇİN SINAV ERTELEDİLER

BU toplantıdan 6 gün sonra Ankara'da ?Ordu Göreve' pankartlarının altında Ergenekon sanığı İÜ. eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün de Tandoğan Meydanı'ndan Anıtkabir'e kadar yürüdüğü gösteri yapılmıştı. Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay'ın günlüklerinde, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Selçuk ile emekli Org. Şener Eruygur arasında 18 Şubat 2004'te geçen konuşmada Eruygur'un, ?Biz kimlerle görüştük, bilgi verelim. Anıl Çeçen, Yıldırım Koç, Malatya, İstanbul, Samsun, 9 Eylül rektörleri. Onlar çok heyecanlı. Artık bilen bilir, biz yola çıktık' ifadeleri yer almıştı. Prof. Fatih Hilmioğlu, mitinge öğrencileri götürmek için üniversitede sınavları ertelemişti. Prof. Mustafa Yurtkuran ise 14 Nisan 2007'de Tandoğan Meydanı'ndaki mitinge kimin katılıp katılmayacağını tespit etmek için imza karşılığı listeler hazırlatmıtı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal (Başkent Ünv.)

Tıp darbesinden silahlı darbeye

Prof. Dr. Mehmet Haberal ile sahibi olduğu Başkent Televizyonu ve Patalya Oteli, Ergenekon sanıklarının ilişkileriyle sık sık anılmıştı. Adını merhum Başbakan Bülent Ecevit'in doktoru olarak duyuran Haberal'ın Ecevit'in görevden alınmasına yönelik operasyonda rol oynadığı ileri sürülmüştü. Ecevit'in yakın koruması DSP Milletvekili Recai Birgün, Başkent Hastanesi'nin Ecevit hakkında, ?İş göremez' raporu düzenleyeceği yönünde duyum aldıklarını ve hastaneden ayrıldıklarını söyledi.

ÖRGÜT FİNANSÖRÜ İDDİASI

HABERAL'IN ?örgütün finansörü' olarak Ergenekon şeması içinde yer aldığı iddia edildi. Gözaltı gerekçeleri arasında Ecevit'e yapılan Tıp darbesi'nin de olduğu öne sürüldü. Demirel'in ardından adı Köşk için de gündeme gelen Haberal, AK Parti iktidarına karşılık alternatif parti arayışlarında adından sıkça söz ettirmişti. Patalya Otel'de yapılan ve Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek gibi isimlerin de katıldığı toplantılara liderlik eden Haberal, ?ulusalcı cephenin yeni lideri' olarak nitelendirilmişti.

?HER TÜRLÜ P...LUĞU YAP'

Haberal'In sahibi olduğu Başkent Televizyonu da en son CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru arasındaki şok diyalogla gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programın reklam arasında kaydedilen konuşmada Duru'nun, ?Sizi başkan seçmek için her türlü p..ştluğu yapma talimatı aldık' şeklindeki sözleri, Haberal'ın, AK Parti'nin oylarının büyük şehirlerde bölünmesi için çalışanlarına talimat verdiğini ortaya çıkarmıştı.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'i sahte ?iş göremez' raporu ile görevden el çektirme operasyonunda adı geçen Haberal'ın, umduğunu bulamayınca rotayı Ergenekoncular'a çevirdiği öne sürüldü.

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu (İnönü Ünv.)

Yüzde 95'le de gelseler farketmez

İNÖNÜ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 2 yıl önce yaptığı açıklamada hükümete darbeyle gözdağı vermişti. 30 Nisan 2007'de gazetecilere 27 Nisan e-muhtırasını değerlendiren Hilmioğlu ?Ordu demokrasiye müdahale etmemiştir. Türk ordusu, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine karşı davranan bir hükümete karşı müdahale etmiştir' demişti. Hilmioğlu, ?Peki yapılacak bir erken seçimde aynı siyasal iktidar tekrar hükümet olursa?' sorusuna ise ?Atatürk ile birlikte temelleri atılmış cumhuriyetin kuruluş felsefesine uyan uyar, uymayanlara millet de devletin çeşitli kurumları da gereken cevabı verecektir. Kim gelirse gelsin. Yüzde 35'le değil, isterse yüzde 95'le gelsin. Onu da söyleyeyim' demişti.

Prof. Dr. Metin Öztürk (Giresun Ünv.)

Veli Paşam emrinize amadeyim

GİRESUN Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün, Veli Küçük'e ?Her zaman emrinize amadeyim' dediği ortaya çıkmıştı. Rektör atandıktan sonra gerçeleşen telefon görüşmesiyle ilgili Öztürk şunları söylemişti: ?Bu askerlikte ast üst ilişkisi içerisinde sıradan yapılan bir nezaket görüşmesidir'

Genelkurmay Başkanlığı'nda Hukuk Müşavirliği görevi de yapan Öztürk, kişisel web sitesinde, İstanbul'da, Koç Grubu'na ait Beko Fabrikası'nda yangın çıkmasının ardından ?Koç, üstüne vazife olmayan işlere burnunu soktukça bu tür olaylarla daha çok karşılaşacaktır. Sadece Koçlar mı, başkalarına da sıra gelecek' demişti.

Gülseven Yaşer (ÇEV)

PKK'lılara burs vermekle suçlandı

CUMHURİYET mitinglerinin organizatörleri arasında bulunan ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in adı Ergenekon 2. İddianamesinde geçmişti. Yaşer'in, Fethullah Gülen davasını etkilemek için bazı rütbeli askerlerden yardım istediği, PKK'lı çocukları ÇEV adına bursla desteklediği gibi elektronik postaları yer almıştı. ÇEV'in PKK, DHKP-C ve Hizbullah başta olmak üzere terörist yakınlarına burs verdiği, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da belgelenmiş, vakfın dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un desteğiyle bin 800 lise öğrencisine burs vermek için başlattığı ?Deniz Yıldızı Projesi' incelemeye alınmıştı. ÇEV'den burs alanlar arasında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın akrabaları, Gaffar Okkan cinayetine akrabası karışmış bir diğer çocuk da yer alıyordu. Gülseven Yaşer'in ABD'de olduğu için gözaltına alınamadığı öğrenildi.

Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran (Uludağ Ünv.)

Himmetinize teslim olacağım

ADD Başkan Vekili ve Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın adı da Ergenekon'un 2. iddianamesinde geçmişti. Yurtkuran'ın eşinin rektör olmasından sonra serbest kalıp Ergenekon sanıkları İlker Güven ve Şener Eruygur'a teslim olacağına ilişkin görüşleri iddianamede yer almıştı. Emekli Tuğamiral İlker Güven ile rektör Yurtkuran arasında 25 Şubat 2008 tarihinde geçen telefon görüşmesi şöyleydi: ?Mustafa Yurtkuran ?O (eşi) da aday biliyorsun. Benden sonraki rektörlük adayı. O rektör olursa serbest kalacam, himmetinize gelip teslim olacam', İlker Güven ?Burda beraber yürütürüz Şener Paşa, Sen, Ben', Mustafa Yurtkuran ?Paşam emirlerinizi bekliyorum' İlker Güven ?Ben de bekliyorum'.' Yurtkuran, ?niye alındınız' sorusuna ?Şeriatın kestiği parmak acımaz' cevabı verdi.

Prof. Dr. Ferit Bernay (OMÜ)

Davalarla başı dertte

OMÜ eski rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, ?intihal, yolsuzluk, kadrolaşma' iddiaları nedeniyle uzun süre gündemi işgal etti. Hakkında bir Meclis Araştırma Komisyonu da kurulan Bernay, pek çok suçlama için halen yargıda hesap veriyor. Bernay'ın icraatlarından bazıları şöyle sıralanıyor: Üniversite bünyesindeki Halk Bilimleri Kulübü'nün 5 üyesinin DHKP -C militanı olması, İstanbul'da polisle çatışmaya girmesi. Mahkeme kararlarını uygulamamak, öğretim üyelerine baskı yapmak, üniversitedeki akademik kadrolara eş, dost, akraba ilişkileri içinde atama yapmak. Öğrenci Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bütçesini usulsüz kullanmak. Bir doçenti odaya kilitlemek. Üniversitedeki işçileri zorla DİSK'e üye yapmak.

Türkan Saylan (ÇYDD Başkanı)

Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil

SAĞLIK sorunları nedeniyle gözaltına alınmayan Cumhuriyet mitinglerinin mimarlarından ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması yönündeki kanun çalışmalarını eleştirirken, üstü örtülü darbe tehdidinde bulunmuştu: ?Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil. Menderes ne dedi? ?Odunu koysam mebus yaparım. Siz isteseniz, şeriatı bile getiririz' dedi. Bunlar geçmişte olan şeyler. Ne oldu sonuçta? Onlar ne oldu.'

MİLİTAN OLMAMIZ İSTENDİ

SAYLAN, evindeki aramanın tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada da ?Türkiye bir süreçten geçiyor. Bu ne kadar hukuki anlamak mümkün değil. Buradan memlekete hizmet ediyoruz. Kimse muhalefet istemiyor, ?yanlış yaptın' lafını duymak istemiyor. Bir takım çapsız insanların ihbarlarıyla, imzasız mektuplarıyla bir yere varamazlar'' dedi. Saylan, Ergenekon sanığı emekli orgeneral Şener Eruygur için de ?Bizden militan olmamızı istiyorlardı. Ama biz militan olamazdık ki' ifadesini kullandı.

Polislere saldırdılar

ERGENEKON sanıklarının darbe ortamı hazırlamak için medya ve akademisyenler hakkında görüşlerini aldıkları ikinci iddianameye giren Prof. Dr. Erol Manisalı da İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Türkan Saylan ve Erol Manisalı'nın evlerinin önünde toplanan bir grup, evde arama gerçekleştiren polisleri yuhalayıp, araçlarını tekmelediler.

Eruygur'un akıl hocası

İKİNCİ iddianamede ?terör örgütü üst düzey yöneticisi' olarak suçlanan eski emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, ulusalcı görüşleriyle tanınan Prof. Dr. Erol Manisalı'dan darbeye giden yolda ?kullanabileceği' ya da ?yönlendirebileceği' akademisyen, gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcileri konusunda ?rapor' aldığı ortaya çıkmıştı. Manisalı'nın da ?yönlendirilebilir', ?faydalanılabilir', ?irtibat kurulabilir' şeklinde kişileri sınıflandırdığı belirlenmişti.

Ergenekon dostluğu!

Ergenekon'a yönelik son operasyonda gözaltına alınan Mehmet Haberal'ı ?dostları' yalnız bırakmadı. Polisin evinde arama yaptığı saatlerde ziyaretçi akınına uğrayan Haberal'a destek verenler arasında CHP'li ve MHP'li vekiller dikkat çekti. İlk gelenlerden biri MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı oldu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, hükümeti gündemi değiştirmekle suçlayarak, ?Toplumun aklıyla, huzurluyla dalga geçiliyor' dedi. Haberal'ın bir eylem içerisinde olacağına ihtimal vermediğini söyleyen Şandır, ?Sayın Haberal'ın ve Kanal B'nin hukuk, demokrasi ve Cumhuriyet, laik demokrat karşıtı bir eylem içerisinde olacağını kabul etmiyorum. Haberal başarılı bir insandır. Ödüllendirilmesi gerekir' diye konuştu.

Operasyon aydınlara karşı yapılmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonların ?iktidar odaklı bir terör dalgası' olduğunu savunarak, ?Bu, demokrasi açısından hoş bir durum değildir' dedi.

Bir grup partili ile Başkent Üniversitesi'ni ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasını ?Bu ülkenin aydınlarına karşı bir operasyon söz konusu. Duyarlılığımız sürecek' diye değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı Türkiye'de tehlikeli bir senaryonun adım adım uygulandığını ve hukuk adına buna seyirci kalındığını savunarak, ?Bunun altından ne AKP ne de savcılar kalkabilir' dedi. CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Türkan Saylan'a partisi ve şahsı adına sahip çıkmak için evine gitti.

Babalığını yaptı

Son dalgada en ilginç gelişme Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaşandı. Sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Mehmet Haberal'ı İstanbul'a götürmek için Esenboğa Havalimanı'na getiren polisleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel karşıladı. İlerleyen yaşına rağmen gözaltında bulunan Haberal'a destek vermek üzere havalimanına giden Demirel'in baş başa görüşme isteğine polis izin vermedi. Haberal, ?Ben de Demirel'i Zincirbozan'a uğulamıştım' dedi.

Haberal'ı tanırım hukuka saygılıdır

ESKİ SHP lideri ve CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın Başkent Üniversitesi ve Kanal B'yi ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP'li Yılmaz Ateş ve Mustafa Özyürek de vardı. Karayalçın, ?Haberal'ı tanırım, darbecilik ve çetecilikle ilişkisi olamaz, hukuka saygılı biri, Türkan Saylan da suç işlemiş olamaz' dedi. Nahit Duru'ya da geçmiş olsun dileğinde bulundum' dedi.

Utanılacak durum

Başkent Üniversitesi Senatosu: Atatürk milliyetçiliği ve devrimciliğini savunmaya ve dile getirmeye özen gösteren rektörümüzün gözaltına alınması çok anlamlıdır.

SODEV: ÇYDD'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Genel Başkan Erol Kızılelma, ?Türkiye için utanılacak bir durum. Türkiye'de darbe özlemcileri olmuştur. Bunlarla mücadele edilmesini de doğal karşılıyoruz ama Türkiye'nin şanssızlığı demokrasiden nasibini almamış bir iktidar eliyle mücadelenin yürütülmesidir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber