70 bin kişi, kartını koruma altına aldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kredi kartı sigortasında İngiltere'nin pazar lideri CPP, Türkiye'de ilk üç ayda yaklaşık 40 bin poliçe sattı.

Dolandırıcılık, gasp gibi risklerin artması kredi kartı sigortasına olan ilgiyi artırdı. Krizin etkisiyle hedeflerini aştıklarını belirten CPP Türkiye Genel Müdürü Duray, toplam 68 bin olan poliçe sayısının yıl sonuna kadar 150 bine ulaşabileceğini öngörüyor

Kredi kartınız çalınırsa ihbar öncesi 24 saat içinde gerçekleşen zararlarınızın 150 liralık bölümünü bankanız yasal olarak karşılıyor. Ancak bunun üzerindeki harcamalar için kredi kartı sigortası yaptırmanız gerekiyor. Bu konuda hizmet vermek için 3 yıl önce Türkiye'de faaliyete geçen İngiliz sigorta şirketi CPP (Card Protection Plan), özellikle bu yılın ilk çeyreğinde yoğun bir taleple karşı karşıya. Şirket, ilk üç ayda 40 bin poliçe satarak şimdiden hedeflerini aştı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce poliçe kesmeye başladıklarını belirten CPP Türkiye Genel Müdürü Recep Duray, bugüne kadar toplam poliçe sayısının 68 bini bulduğunu belirterek, 'Yaklaşık bir poliçeden ortalama iki kişinin yararlandığını düşünürsek Türkiye genelinde150 bin kişiyi koruma altına alıyoruz. Hedeflerimizin yüzde 50 üzerinde performans sergiledik. Yaklaşık olarak yılsonunda 150 bin poliçeye ulaşmış, yani 300 bin kişiyi koruma altına almış oluruz' dedi. AKŞAM'a yaptığı açıklamada, CPP Türkiye'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Recep Duray, kriz dönemlerinde gasp, kapkaç gibi adi suçların tüm dünyada arttığına dikkat çekti. Duray, 'Krizde dolandırıcılık olaylarına maruz kalmanın çok daha yıkıcı etkileri olabiliyor. Cüzdanımızın her an çalınma, kaybolma riski var. Türk insanı bu ürünü sevdi ve alıyor. Her gün çağrı merkezimize gelen yüzlerce çağrı bize bilgi kaydettirmek, hizmetlerimizden yararlanmaya yönelik. Kimi çilingir hizmeti istiyor, kimi kartlarını iptal ettiriyor. Kimi yurtdışında kaldım nakit avans gönderir misiniz diyor' dedi.

KİMLİK DE GÜVENCEDE

Cebimizde birden fazla sayıda kredi kartı taşıdığımızı, kaybolması halinde belirli riskler taşıdığına değinen Recep Duray, 'Genelde cüzdanınız kaybolduğunda kartların iptali için ayrı ayrı hangi bankanın kartıysa ulaşıp iptal etmeniz gerekiyor. Bunları tüm dünyada geçerli olmak üzere tek bir numaradan iptalini sağlayan bir hizmet sunuyoruz. Kartlarınızla birlikte para, kimlik gibi eşyalarınızın da belli bir bedeli var. Bunları da karşılıyoruz' dedi.

Yılda 70 liraya kredi kartlarınız sigortalanıyor

CPP Türkiye'nin bireysel ve aile paketi olmak üzere iki tür poliçesi var. Bu poliçelerin prim ve teminat tutarları şöyle:

l BİREYSEL POLİÇE: Yıllık primi 70 lira. Primi peşin veya 10 ay taksitle ödemek mümkün. Kredi kartlarının çalınması halinde ihbar öncesi 2 bin TL, ihbar edildikten sonra da 50 bin liraya kadar olan hasarları karşılıyor. Ayrıca 200 lira cüzdan yenileme, 400 lira kimlik yenileme masrafı ödüyor. Bagajın kaybolması halinde 200 lira teminat var. Müşterinin CPP'ye ulaşmak için yaptığı iletişim masrafları 100 liraya kadar karşılanıyor.

l AİLE POLİÇESİ: Aynı adreste yaşayan 5 kişiye kadar olan 18 yaşından büyük kişilerin cüzdanlarını ve kredi kartlarını teminat altına alıyor. Yıllık primi 100 lira. Bireysel poliçedeki teminatların hepsi aile bireyleri için de tek tek geçerli oluyor.

Yurtdışında parasız kalanlara 1000 lira

CPP Türkiye Genel Müdürü Recep Duray, Kart Koruma Planı kapsamında yurtdışında cüzdanını çaldıranlara çeşitli asistans hizmetleri de sunduklarını belirterek şu bilgileri verdi: 'Diyelim ki, yurtdışına çıktınız, siz plajda güneşlenirken cüzdanınızı, çantanızı ve kimliklerinizi çaldırdınız. Eğer CPP'yi ararsanız nakit avans hizmetimiz var. Hemen size ulaşıp adresinizi alıp kurye ile avans olarak o andaki nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere 1000 lira gönderiyoruz. Müşterinin direkt ayağına kadar parayı imza karşılığı gönderiyoruz, yurda döndükten sonra 15 gün içinde siz parayı ödüyorsunuz. Bu hayatınızı kolaylaştıran bir hizmet oluyor. Sadece yurtdışında geçerli bir teminat. Yurtiçinde geçerli olan hizmetler de var. Örneğin arabanız var yolda kaldınız, çekici hizmeti var. Kapıda kaldınız çilingir hizmeti var. Ambulans ve 24 saat tıbbi danışmanlık hizmeti var.'

Dünyada 11 milyon kişinin 45 milyon kartı güvencede

CPP, yaklaşık 30 yıl önce İngiltere'de faaliyete geçmiş. İngiltere'de RBS, Barclays gibi dünya lideri bankalar iş ortakları arasında. PP, İngiltere'de pazar lideri ve her 10 kişiden 4'ü bu sigortaya sahip. Dünyada toplam yaklaşık 11 milyon müşterisi olan CPP, yaklaşık 45 milyon adet kartı güvence altına aldı. 14 ülkede hizmet veren şirketin,Türkiye pazarındaki en önemli ürünü Kimlik Kart Koruma Planı. Bankalar aracılığıyla bu ürünü tüketiciye ulaştırdıklarını anlatan Recep Duray, 'Şu anda iki banka ile işbirliğimiz var. Yakında bir banka ile daha bir araya geleceğiz' dedi.

Ayfer ARSLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber