İstanbul Üniversitesi'ni seçim heyecanı sardı

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

551 yıllık mazisi ile Türkiye'nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'ni (İ.Ü.) rektörlük seçimleri heyecanı sardı.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun YÖK tarafından görevden alınmasının ardından boşalan rektörlük koltuğuna oturacak olan öğretim üyesi 7 Ocak'ta yapılacak olan seçimler sonrasında belli olacak.

SERTER DE ADAY

Rektörlüğe adaylığını koyan öğretim üyeleri şunlar: İstanbul Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin, yine İstanbul Tıp Fakültesi'nin eski Dekanı daha önce de iki kez şansını deneyen Prof. Dr. Mesut Parlak, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Alangoya, İ.Ü. eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yazıcı ve İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kurtuluş. Bu yıl bin 278 profesör, 530 doçent, 426 yardımcı doçent olmak üzere toplam 2 bin 234 öğretim üyesi oy kullanacak.

İ.Ü. artık şahlanma dönemine girmelidir

İstanbul Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Faruk Erzengin: 551 yıllık tarihe yakışır bir seçim diliyor, herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. Eğer Rektör seçilirsem yapacağım ilk iş fakültelerde yaşanan ısı, güvenlik ve sağlık gibi sorunları çözmek olacak. İ.Ü.'nün bir şahlanma dönemine girmesi gerekiyor. Üniversitemizi Avrupa'nın ilk on üniversitesi arasına sokacağız.

Hedefimiz: Evrensel bir üniversite olacak

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yazıcı: Merkezi olmayan bir yönetim anlayışı ile üniversiteyi yönetmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bu düzeni fakülteler bazına kaydıracağız. Eğer Rektör seçilirsem dekanlara daha fazla sorumluluk vereceğim. İ.Ü.'nün birçok sorunu var. Bunları hep birlikte aşacağız. İlk hedefimiz evrensel bir İstanbul Üniversitesi.

Laik Cumhuriyete bağlılık ana ilkemiz

İstanbul Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mesut Parlak: Ulusal ve Uluslararası bilimsel sorunlara çözüm üreten, seçkin öğretim elemanlarıyla, bilim dünyasında saygın bir konuma sahip bir üniversite için çalışacağız. Her zaman olduğu gibi; 'Atatürk Devrim ve ilkelerine, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete bağlılık' ana ilkelerim olacaktır.

Ayrılanları isimleri geri döndüreceğim

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Yavuz Alangoya: Katılımcı bir yönetimi sağlayarak bu üniversitenin yükseleceğine inanıyorum. Yine katılımcılığı sağlayarak üniversiteden ayrılan öğretim üyelerini geri döndürmeyi hedefliyorum. Hukukun üstünlüğü ilkesi, katılımcı ve demokratik yönetim anlayışı, bilimin kuralları rehberim olacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber