Edirne Valisi'ne de bankadan lüks makam aracı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE,

TEKİRDAĞ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın lüks cipinden sonra, Edirne Valisi Mustafa Büyük de, İl Özel İdaresi'nin mevduatlarının yatırılması için anlaşma imzalanan bankadan promosyon olarak, 155 bin euro (322 bin 400 lira) değerinde son model Mercedes S 350 Long marka otomobil aldı. Vali Büyük'ün yeni aldığı Mercedes makam aracının yanı sıra, 2006 model Toyata Land Cruiser V6 marka makam cipi de bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımıcısı görevinden 12 Mayıs 2008 günü Edirne Valiliği'ne atanan Mustafa Büyük, 11 ay sonra makam aracını değiştirdi. Edirne Valiliği İl Özel İdaresi, mevduat hesapları için geçen ay Halk Bankası ile 3 yıllık anlaşma yaptı. Anlaşma gereği bankadan promosyon olarak, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün isteği üzerine, piyasa değeri 155 bin euro (322 bin 400 lira) olan 2009 model sıfır kilometre Mercedes S 350 Long marka makam otomobili satın alındı. Vali Büyük, yeni lüks makam aracına dün ilk kez bindi ve programlarına yeni makam aracı ile gitti.

?ESKİSİ SIK SIK ARIZALANIYORDU'

Halen kullandığı makam aracının 2000 model olduğunu ve 350 bin kilomotre yol yaptığını belirten Edirne Valisi Mustafa Büyük şunları söyledi:

?Eski makam aracım sürekli arıza çıkartıyordu. Halk Bankası ile İl Özel İdaresi'nin mevduat hesapları için yapılan anlaşma üzerine banka tarafından 155 bin EURO değerinde yeni makam aracı alındı. Edirne sınır kenti olduğu için sürekli Bulgaristan ve Yunanistan'ın valileri kentimize geliyor ve biz de aynı şekilde bu ülkelere ziyarette bulunuyoruz. Edirne Valiliğinin üzerine düşen sorumluluğu nedeniyle bir araca ihtiyaç duyduk. Eski makam aracı ise ihaleye çıkartılarak satılacak.?

Edirne Valiliği'nin 2006 model Toyata Land Cruiser V6 marka makam cipinin yanı sıra, bir de Renault Megane marka makam aracı bulunuyor.

TEKİRDAĞ VALİSİ DE ALMIŞTI

Geçen hafta da, Tekirdağ İl Özel İdaresi mevduat hesapları için Halk Bankası ile 3 yıllığına anlaşma imzaladı, anlaşma gereği de Vali Aydın Nezih Doğan'ın isteği üzerine makam aracı olarak kullanılmak üzere Toyota Land Cruiser V8 marka, piyasa değeri yaklaşık 113 bin euro olan 2009 model sıfır kilometre lüks cip alındı. Renault Safran, Renault Megan ve Mercedes marka makam araçları bulunan Vali Doğan'ın makam aracı sayısı bu lüks ciple birlikte 4'e yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber