Bardakoğlu'ndan annelere öneri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bardakoğlu'ndan kadın eğitimine vurgu

Balıkesir - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Balıkesir'de resmi açılış töreni düzenlendi.

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı ile peygamberi tanıtmayı ve anlatmayı önemli bir hedef olarak seçtiklerini söyledi.

Kutlu Doğum Haftasının 20 yıldan beri düzenlendiğin ifade eden Bardakoğlu, "Bu yılki konumuz, Hazreti peygamberimizin aile hayatımıza getirdiği ışık, yaptığı davet. Aile kurumunu, birliğini, aile bireylerini yeniden düşünmeye ihtiyacımız var. Türk milletinin en büyük hasletlerinden biri aileye değer vermesidir... Aile, sahip olduğumuz bütün değerleri, milli değerleri, manevi değerleri, kültürel kazanımları gelecek nesillere aktaran bir eğitim ocağıdır" dedi.

Bardakoğlu, büyük görevler düştüğünü ifade ettiği kadınlara hitaben, şunları söyledi:

"Çocuklarımızı, vatan, millet, bayrak, Allah ve peygamber sevgisiyle yetiştiriniz. Çocukların ve nesillerin gerçek öğretmenleri, anneleridir. Annelerini ihmal eden, kadınlarını eğitemeyen toplumlar her geçen gün daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelir."

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, kadın haklarını, kız çocuklarının haklarını ve eğitimini çok önemsediklerini vurgulayan Bardakoğlu, "Kadın hakları konusunda almamız gerek mesafeler olduğunun farkındayız. Her şeyi mükemmel yapıyor değiliz. Eksiklerimiz çok. Özelikle kadın hakları, kız çocuklarının hakları, okutulması ve aile değerlerinin korunması açısından, almamız gereken önemli mesafeler var" diye konuştu.

Türk Tasavvuf Müziği konserinin ardından, "Hz. Peygamber ve Aile" konulu panel yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber