MOBİSAD: Cep telefonlarında KDV indirilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Genel Başkanı Murat Dursun, yüzde 41,6 oranında vergisi bulunan cep telefonlarında herhangi bir KDV indirimi yapılmadığını belirterek, "Rekabetçi olmanın önemli bir aracı olan telekomünikasyon sektörü, 3G'nin devreye gireceği bu dönemde vergi baskısı altında ayakta kalmaya çalışıyor" dedi.

Dursun, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararname ekiyle 3 ay süre ile KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülen mal ve hizmetlerin kapsamını genişlettiğini anımsattı.

Düzenlemenin, mobil iletişim alanındaki cep telefonu, telsiz telefonları, kablolu kulaklık, şarj cihazı, adaptör ve batarya gibi aksesuarları kapsamadığını kaydeden Dursun, mobil iletişim sektöründe sadece bluetooth kulaklıklarda KDV indirimi bulunduğunu bildirdi.

Murat Dursun, internet sektöründe kullanılan cihazların düzenleme kapsamına girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Mobil iletişim sektöründe, yüzde 41,6 vergisi bulunan cep telefonlarında KDV indirimi yapılmadı. Rekabetçi olmanın önemli bir aracı olan telekomünikasyon sektörü, 3G'nin devreye gireceği bu dönemde vergi baskısı altında ayakta kalmaya çalışıyor. İnternet üzerindeki özel iletişim vergisi yüzde 5'e indi, bu umut verici. Bu indirim, tüm telekomünikasyon hizmetlerine yayılmalı. Daha sonra da donanıma da yansımalı, cep telefonlarındaki yüzde 41,6 vergi oranı var, bunun yüzde 20'si ÖTV. Öncelikle hizmette indirim yapılması gerek. Özel iletişim vergisi tamamıyla kaldırılmalı, çünkü cep telefonu kullanmak artık bir ayrıcalık değil."

MOBİSAD Genel Başkanı Dursun, Temmuz ayında hizmete girmesi planlanan Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) uygulamalarının, mobil iletişim sektörüne ayrı bir ivme kazandıracağını ifade ederek, "3G hizmeti, ayrıcalıklı bir kesime, sadece yüksek gelir düzeyine hitap etmeyecek. Gayet makul rakamlarla, rekabet içinde herkese verilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber