Evlenecek çiftlere ekonomik kriz yardımı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 1996 yılından bu yana ihtiyaç sahibi gençleri maddi yardımlar yaparak evlendiren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı'na başvuranların sayısında son dönemde önemli artış olduğu bildirildi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Müdürü Ali Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, ihtiyaç sahibi gençlere evlenmeleri için maddi yardımda bulunmak amacıyla kurulduğunu, 1996 yılından bu yana binlerce çifte maddi yardımda bulunduklarını söyledi.

Kendilerine başvuran damat adaylarının, önce yardıma muhtaç olup olmadığı konusunda araştırma yaptıklarını ifade eden Alaca, ''Vakfımız bünyesinde bir komisyon var. Bu komisyon bize başvuranların maddi durumu konusunda bir araştırma yapıyor. Yapılan araştırmada yardıma muhtaç olduğu belirlenirse o çifte düğünlerini yapabilmeleri için maddi ve manevi her türlü desteği veriyoruz'' dedi.

-1996 YILINDAN BU YANA 7 BİNE YAKIN ÇİFTİ EVLENDİRDİLER-

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Müdürü Alaca, bugüne kadar kendilerine başvuran 7 bine yakın çifti maddi yardımda bulunarak evlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Bize başvurup da yardıma ihtiyacı olduğunu belirlediğimiz çiftin Konya örf ve adetlerine göre yapması gereken harcamaların büyük bölümünü karşılıyoruz. Yani çiftin yatak odası takımını, oturma grubunu, çeyizini biz alıyoruz. Bunun dışında geline gelinlik, damada ise takım elbise hediye ediyoruz. Bu masrafları da vakıf olarak biz karşılıyoruz. Toplamda bir çiftin düğün masraflarının yaklaşık yüzde 70'ini biz karşılamış oluyoruz. Çifte sadece beyaz eşya ve düğün yemeği giderleri kalıyor. Durumu iyi olmayan çiftçilerin beyaz eşyasını da çoğu zaman yakınları karşılıyor.''

Ramazan ayı dışında her hafta en az 3-4 çifti evlendirdiklerini bildiren Alaca, bu düğünleri hayırseverlerin vakfa yaptıkları yardımlarla sağladıklarını söyledi.

-KÜRESEL EKONOMİK KRİZ DAMATLARI ZORA SOKTU-

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Müdürü Alaca, ekonomik kriz nedeniyle kendilerine gelen başvuru sayısında son dönemde önemli bir artış olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bugün kriz nedeniyle işten çıkarıldığı için düğün masraflarını karşılayamayacak duruma gelen birçok damat adayı, bizi arayarak yardım istiyor. Bize gelen başvurularda yaklaşık yüzde 20-25'lik bir artış söz konusu. Tabii vakıf olarak tüm bu başvuruları değerlendirip elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.''

Bugüne kadar Konya'da yaşayan çiftlere yardımcı olarak, onları evlendirdiklerini, ancak artık Türkiye'nin tüm illerinde temsilcilikler açarak yardıma muhtaç çiftlere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Alaca, bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber