DTP'den Atalay hakkında gensoru önergesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - DTP, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında, "toplumsal barışı tehlikeye soktuğu" iddiasıyla gensoru önergesi verdi.

DTP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Selahattin Demirtaş'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinde, son yıllarda düzenlenen toplumsal gösterilerin, kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımına sahne olduğu öne sürüldü.

Önergede, olaylara müdahalede ateşli silahların kullanılmasının kaygı verici olduğu, son bir yılda orantısız güç nedeniyle 9 kişinin öldüğü savunuldu.

Kolluk güçlerinin, 2007-2008 yılları arasında toplumsal olaylarda ve dur ihtarlarında ateşli silah kullanması sonucu 62 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin yaralandığı bildirilen önergede, son 2 yıldaki toplumsal olaylarda gaz bombası ve diğer araçlarla yapılan müdahalelerde ise 271 kişinin yaralandığı iddia edildi.

En temel insan hakkı olan yaşam hakkına kasteden bütün olayların, İçişleri Bakanlığının sorumluluğu altında yaşandığı ileri sürülen önergede, "Etkin önlemler almayarak ölümlerin ve yaşam hakkı ihlalinin artmasına yol açtığı, bu tutumuyla toplumsal barışı tehlikeye soktuğu" iddiasıyla Atalay hakkında gensoru açılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber