Uçan internet hızlı başladı, 60 mağazada ücretsiz hizmet veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Çektiği reklam filmleriyle ilgiyi üzerine çekmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın ana sponsorlarından TTNet, şimdi de interneti uçuruyor.

"Her yerdeyiz" sloganıyla yola çıkarak WiFi maskotu ile Türkiye'nin 81 iline dağılan şirketin hizmet şubeleri 4 bin noktaya ulaştı. Turuncu bir çıkartma üzerinde WiFi yazısının olduğu kafeterya, lokanta, kütüphane, alışveriş merkezlerinin tümünde hızlı ve kablosuz internete 3 liraya erişim mümkün. Kafe zinciri Gloria Jean's'e takılan müşteriler ise internete ücretsiz girebiliyor. TTNet Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Ufuk Ağar, "E-malini evinde kontrol eden bir kişinin sokağa çıktığında kaldığı yerden okumaya devam etmesini istiyoruz. İnsanların hayatının çoğunu geçirdikleri yerde internete özgürce girmeleri için çalışıyoruz." diyor.

Son günlerde birçok kişide uçan internet merakı oluştu. TTNet'in kablosuz internet bağlantısı olarak adlandırılan WiFi hizmeti, her geçen gün artıyor. Birkaç hafta içinde 4 bin servis noktasına ulaşan hizmet, internet bağlantısına ihtiyaç duyan herkes logo bulunan mekanlarda, taşınabilir ya da avuç içi bilgisayarları, WiFi uyumlu cep telefonları ve 801.11 b/g destekli diğer mobil cihazlar ile internete anında bağlanabiliyorlar. Havaalanı, terminal, üniversite, otel, fuar alanı, hastane, alışveriş merkezi, marina gibi alanlara yayıldıklarını anlatan TTNet Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Ufuk Ağar, Google ile çalışan bir firmaya harita yaptırdıklarını söylüyor. Harita üzerinde hangi ilde kaç tane servis noktası olduğu adresleriyle birlikte gösteriliyor. Önde gelen kafe, otel ve lokanta zincirleri, müşterilerine Avrupa ve Amerika'daki ayrıcalığı yaşatmak için bu paketlerden satın alarak işyerlerine bağladı. Bu şekilde hizmet ağını genişleten şirket, müşterilerine 3G öncesinde geniş kapsamlı internet deneyimi yaşatmak istiyor. Paket satın almayanlar, kullandıkları süreyi internetten kredi kartıyla satın alabiliyor. Şirketin üyeleri aylık ekstra 600 dakikasını 3 liraya satın alıyor. Satın almak için kredi kartı bilgisine gerek duyulmuyor. 600 dakika her ay otomatik olarak hesaba ekleniyor. Ücret faturaya yansıtılıyor. Üye olmayanlar ise açılan karşılama sayfası üzerinden kredi kartıyla ödeme yaparak faydalanabiliyor. Günlük 30 dakikası 3,23 lira, 60 dakikası 5,55 lira, 150 dakikası 11,09 liradan satılıyor. "Katma değerli servislere çok inanıyoruz. Kendimizi Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesinde pazar yapıcı olarak görüyoruz." diyen Ağar, vergi indirimini de fiyatlara yansıttıklarını söyledi.

Zeliş Yıldıral

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber