Astsubaylıktan subaylığa geçenlerin ancak yüzbaşılığa kadar yükselebileceğine ilişkin hüküm Milli Savunma Komisyonunda kaldırıldı.

Haber Giriş : 19 Haziran 2003 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubaylıktan subaylığa geçenlerin ancak yüzbaşılığa kadar yükselebileceğine ilişkin hüküm Milli savunma Komisyonunda kaldırıldı.

En az 4 yıllık yükseköğrenimi bitirerek muvazzaf subay olmaya hak kazanan astsubaylara generalliğe kadar yükselme imkanı getiren yasa tasarısı, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarıya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacı göz önüne alınarak her yıl belirlenecek kontenjan oranında, "emsali arasında temayüz etmiş", en az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren astsubaylar, belli koşullarla subay olabilecek.

Subaylığa geçmek isteyen astsubayın sınava başvuru tarihinde en az üstçavuş rütbesinde ve astsubay olarak altıncı hizmet yılını tamamlamış dokuzuncu hizmet yılını bitirmemiş olması gerekiyor.

Tasarı, astsubaylıktan subaylığa geçenlerin ancak yüzbaşılığa kadar yükselebileceğine ilişkin hükmü de yürürlükten kaldırıyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tasarıyla ilgili komisyona bilgi verirken, en az 4 yıl süreli yükseköğrenimi bitirerek muvazzaf subay olmaya hak kazanan astsubaylara, teğmen nasbedildikleri tarihten itibaren rütbe, rütbe bekleme süresi ve yaş hadleri dahil olmak üzere, diğer hususlar için muvazzaf subaylara uygulanan hükümlerin uygulanacağını söyledi.

Gönül, halen Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde astsubaylıktan subaylığa geçmiş 1622 personel bulunduğunu, bunlardan 505'inin 4 yıllık fakülte ve yüksekokul mezunu olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber