Adli Tıp'ta istifa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Erdoğan, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu Çocuk Psikiyatrisi üyeliğinden istifa etti.

İstifa dilekçesinde gerekçelerini 27 maddede sıralayan Erdoğan, "bugün yapılacak genel kurulda uzmanlık alanı ile ilgili görüşülecek bazı vakalarda, cinsel istismara uğrayan çocukların ruh sağlığı bakımından, uzun süreli ve ciddi sorunlar yaşayacağı sonucuna vardığını" ifade etti.

"Baba tarafından cinsel istismara uğrayan iki çocuk ile kamuoyunca bilinen başka bir cinsel istismar vakasındaki kararlarda, çocuk psikiyatristi olmayan kişilerce, çocukların ruh sağlığının bozulmadığı yönünde görüş bildirildiğini" anımsatan Erdoğan, dilekçesinde "Dava dosyasını tetkik ettiğimde cinsel istismar olayının var olduğu, ruh sağlığının bozukluğuna dair ilgili branştan raporunun olduğu ve hem cinsel istismara uğrayan hem de annesi tarafından desteklenen bir çocuğun da bilimsel verilere göre ruh sağlığının bozulmaması mümkün görülmemektedir" görüşüne yer verdi.

"Bu ortamda genel kurula girip vakayı sağlıklı şekilde değerlendirmem mümkün olamayacaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, görevine yeni başlayan başkana sorunların çözümü için fırsat ve destek vermek, mevcut Adli Tıp Kurumu sisteminin değişmesi için başta kanun koyucu olmak üzere tüm yetkililerin dikkatini çekmek bakımından istifanın zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber