Bu hastaneleri mutlaka tanıyın

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuklara, kalın bağırsaktan yemek borusu dahi yapabiliyor. Tanınmak içinse iki yol izliyorlar: Billboardlar ve tiyatro gibi etkinlikler..

Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi İstanbul'daki Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alıyor. Burada, yeni doğandan 17 yaşına kadar çocuklara son derece ender yapılabilen operasyonlar uygulanıyor. Evlerinde yanlışlıkla deterjan içip yemek borusu yanan çocuklara kalın bağırsaktan yemek borusu yapılıyor. Çift cinsiyetli doğan çocuklar henüz bir yaşına basmadan ameliyatla gerçek cinsiyetine kavuşuyor. Yeni doğan çocukların her türlü doğumsal anormallikleri de, bu hastanede giderilebiliyor. Ve son teknolojiyi kullanan bu hastane, adını henüz tam anlamıyla duyuramadığı için billboardları kullanıyor. Hastalar için birçok etkinlik düzenleyen hastanenin en önemli ve sevilen etkinliği ise tiyatro. Ayrıca Ankara'da bulunan Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde de benzer operasyonlar yalnızca çocuklara özel olarak yapılıyor. Ancak başarılı hastanelerin örnekleri sadece çocuklar için değil yaşlı hastalar için de var. İşte örnekleri:

65 ÜSTÜ ÖZEL HİZMET

* Türkiye'nin ilk geriatri merkezi, Kayseri Devlet Hastanesi'nde... Bu merkez 65 yaş üzeri hastalara hitap ediyor. Hastane tarafından yaşlılığa özel tüm hastalıklar tedavi ediliyor.

* Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 2007'de açılan Geriatri Merkezi 65 yaş üzeri hastalara hizmet veriyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bulunan merkez, ilaç kullanımı ve hastalıklar hakkında bilgi vererek hastaları memnun ediyor.

* Şanlıurfa Balıklı Göl Devlet Hastanesi kendi başına hizmete ulaşmakta güçlük çeken özürlü ve yaşlı hastaların işlemlerini bir görevli refakatinde tekerlekli sandalye ile yapıyor.


Türkiye'nin en lüks romatoloji merkezinin bulunduğu İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde günde yüzlerce romatizma hastası tedavi ediliyor. Türkiye çapında yalnızca iki tane bulunan merkez hemen karşısındaki özel üniversite hastanesi ile yarışacak kadar da donanımlı ve başarılı. Yaptıkları hizmeti anlatmak için de broşürler dağıtarak hastaları davet ediyor. Yeni bloku baştan aşağı yenilenen hastanede hastalara beş yıldızlı otel konforu veriliyor. Odalar tek kişilik. Her odada LCD televizyon ve özel banyo bulunuyor. Her hastaya radyo, 25 kanallı uydu sistemi, LCD, PC datası hizmeti sunuyor. Yurtdışına bağlı ameliyat kamera sistemleri ile dünyaya açılan hastane hastalarına her türlü imkânı sağlıyor. Hastanenin en sevilen ve beğenilen özelliği ise, hastanın ameliyata sedyeyle değil, kendi yatağıyla giriyor olması. Hasta ve hasta yakınlarına hastalıkların anlatımı konusunda doktorlar özel eğitimden geçiyor.

24 SAAT HOSTES HİZMETİ...

Otel konforu sunan diğer bazı hastaneler şunlar:

* Bursa Onkoloji Hastanesi şehir dışından gelen ayakta kemoterapi, radyoterapi tedavisi yapılacak hastalara kalacakları yer sağlıyor. Onları ek bir binada otel konforunda ağırlıyor. 100 yataklı hasta kapasiteli bu merkez yetişkin hastalara hitap ediyor.

* Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi hostes hizmetini protokol hastaları dışında tüm hastalara veren ilk hastane. Host ve hosteslerin göreve başlamalarında öncelikli amaç; hastaların aldıkları hizmetlere daha hızlı ulaşabilmesi.

* Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi, yoğun bakım servisindeki hastalar, kamera sistemi sayesinde yakınları tarafından monitörden izlenebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber