Kart aidatını kaldıran yasa tamam

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bankaların kredi kartlarından aldıkları üyelik aidatları ile ilgili tartışmalara son verecek yasa taslağının çalışmalarının tamamlandığı söyledi. Çağlayan, yasa çıktığında bankaların üç yılda bir kez kart aidatı alacağını söyledi. Çağlayan, değişiklikleri şöyle anlattı:

KREDİ KARTLARI:

Kredi kartlarından üç yılda bir kez üyelik aidatı alınacak. Kredi kartını iptal ettirmek isteyen elektronik ortam dahil olmak üzere başvurduğunda çok kısa sürede iptal gerçekleşecek.

GÜCÜ OLMAYANA SATIŞ İZNİ YOK:

Kapıdan satış ve devremülkler konusunda değişiklikler olacak. Belli bir ekonomik gücü olmayan firmalara kapıdan satış ya da internet üzerinden satış izni vermeyeceğiz.

ÖN ÖDEMEDE TÜKETİCİYE TEMİNAT VERİLECEK:

Müteahhitler ya da şirketler vatandaşlara daire satıyor. Vatandaşlarımız dairenin yapımı devam ederken bunun yüzde 25'ni ödemişse, satan kişi bu paraya karşılık teminat gösterecek. Böylece vatandaşlar, ileride bir sorun olursa paralarını alabilecek.

TATİLE TEMİNAT:

Devremülk ve tatillerde, firmaların vaatleri teminat altına alınacak. Tüketicinin aldatılması önlenecek. Hakem heyetleri güçlendirilecek.

TÜKETİCİ BİLİNÇLENDİRİLECEK:

Tüketicilerin bilinçlendirilmesi sağlanacak. Televizyonlar belli aralıklarla tüketiciyi bilinçlendirmeye yönelik programları yayınlamak zorunda kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber