Türkiye numara taşınabilirliğinde dünya rekortmeni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 5 ayda 2 milyon 711 bin cep telefonu kullanıcısının numaralarını farklı operatörlere taşıdığını belirterek, numara taşınabilirlikte dünya rekoru kırıldığını söyledi.

Acarer, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), dün, düzenlenen 3. Telekomünikasyon Zirvesi'ndeki konuşmasında, telekomünikasyon sektörünün Türkiye'de lokomotif sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

Geçen yılın son çeyreğinde sektörü yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandığını dile getiren Tayfun Acarer, "numara taşınabilirliğinde dünya rekoru kırıyoruz. Numara taşınabilirliği tüm hızıyla devam ediyor. Bugün elime geçen sonuca göre 5 ayda 2 milyon 711 bin kişi numarasını taşıdı. Bir günde 25 bin civarı artış var. 5 ayda bu noktaya geldik. Numara taşınabilirliği konusunda da bazı sıkıntılar var. Sıkıntılar ancak yaşayarak görülüyor. Ortak akılla bu sorunları çözeceğiz. Numara taşınabilirliği dünyada benzeri olmayan bir hale geldi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber