Emekli olduğu limanda 5 yıldır gönüllü olarak çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü'nde 'hizmetli' kadrosunda çalışan Hasan Zengin (56), emekli olduğu kurumda 5 yıldır gönüllü olarak hizmet veriyor. Liman çalışanlarının 'Hasan Kaptan' diye hitap ettiği Zengin, "Benimkisi bir sevda, hayata burada tutunuyorum, gemilerim olmazsa ben yaşayamam" diyor.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Liman İşletme Müdürlüğü'nde 1979 yılında çalışmaya başlayıp, 2004 yılında ise emekli olan Hasan Zengin, deniz tutkusu ve liman sevgisi nedeniyle, 25 yıl ter akıttığı kurumundan ayrılamıyor. Kendi isteğiyle her sabah bütün liman çalışanları gibi işe gelip, akşam ise onlarla beraber çıkan Hasan Zengin, deniz ve gemileri çok sevdiğini, kendisini hayata bağlayan liman olduğunu söylüyor. Kendisine iş yapması konusunda baskı yapmayan liman yetkilileri ise, emekli olduktan sonra büyük bir boşluk yaşayacağı kaygısıyla Hasan Kaptan'ın çok sevdiği limana gelip gitmesine kolaylık sağlıyor.

Liman çalışanları tarafından kendisine 'Hasan Kaptan' denilen Hasan Zengin, ölene kadar limana işe gelip gideceğini belirtiyor. Aslen Bandırmalı olan ve 1'i kız, 2 erkek kardeşi bulunan Hasan Zengin, 24 Eylül 1979 yılında Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü'nde çalışmaya başladıktan sonra, 16 Temmuz 2004'te ise emekli oldu. Ardından inşaat işçisi olan en küçük erkek kardeşi ile birlikte yaşamaya başlayan Zengin, hiç evlenmemiş. Zengin, beraber yaşadığı erkek kardeşinden sonra en büyük ve yakın ailesi olarak liman çalışanlarını görüyor. Hasan Kaptan, denizin her şeyi olduğunu belirterek, "Ben buradan gemilerimden kopamadığım için ve arkadaşları çok sevdiğim için ayrılamıyorum. Ben gemilerimden kopamıyorum. Deniz benim her şeyim, ben deniz sevdalısıyım, deniz dostuyum. Gemiler olmasa ben yaşamayam. Gemiler beni çekiyor, gemileri ve buradaki abilerimi kardeşlerimi görüp mutlu oluyorum. Bunlar olmasa ben yaşayamam." diyor.

Kendisinin limana gönüllü olarak geldiğini belirten Hasan Kaptan, emeklilikte 2009'un 16 Temmiz'unda 5 yılı dolduracağını belirterek, "Ben buraya gönüllü olarak geliyorum. Kimse bana iş buyurmuyor, ben kendim arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hem ben mutlu oluyorum, hem de arkadaşların mutlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca arkadaşlarım da her konuda bana yardımcı oluyorlar. Burada ben gemileri görüyorum ve güzel vakit geçiriyorum. Burada kala kala gemi kulanmayı da öğrendim. Rota çizmeyi biliyorum, harita okumayı biliyorum. Limandan bir gemiyi alıp rahatlıkla İstanbul'a götürebilirim." şeklinde anlatıyor.

Limanda uzun süre severek çalışmasından dolayı gemicilik ve kaptanlık adına bir çok bilgi edinen Hasan Kaptan, bu fırsatı kaçırmayarak deniz üzerine ders vermeyi de ihmal etmiyor. Verdiği denizcilik dersinin sonunda ise 'Funda Bismillah, reis funda Bismillah' diyerek kursiyelerleri evlerine uğurluyor.

Limanda çalışanlar ise Hasan kaptanla limanda uzun süredir beraber çalıştıklarını ve kendisinden çok memnun olduklarını söylüyor. Hasan Kaptan'ın aynı zamanda limanda çalışanların dini bayramları başta olmak üzere önemli günlerini takip ettiğini belirten Cem Emre isimli liman personeli, Hasan Kaptanla 22 yıldır birlikte çalıştıklarını belirtiyor. Personelin anlatımına göre Hasan Kaptan, liman çalışanlarının her türlü önemli gününü de takip ederek sevindirir. Hasan Kaptan bu liman sayesinde tamamıyla hayattan kopmamıştır, limana gelip gitmediği zaman kesinlikle hayattan kopar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber