Rektör Hamdi Muz: Önemli olan bölüm açmak değildir

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, üniversite bünyesinde daha önce yeni bölümlerin açılması için girişimlerde bulunulduğunu belirterek, bölüm açmanın değil, açılan bölümlerde en verimli şekilde eğitim-öğretim verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi'nde 10 veya 11 öğrencili bölümler olduğunu belirterek, "Bu bölümler devletimize yük getirmektedir. Bunun önüne geçmemiz gerekir" dedi. İş yaparken devletin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini ifade eden Rektör Muz, şöyle konuştu:

"Biz iş yaparken devletimizin bize sunduğu imkanları en verimli şekilde kullanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu nedenle öğrencilerin tercih etmek istemediği bölümleri açmak yerine, öğrencilerin tercih edeceği bölümleri açmamız gerekir. Maden'de yüksek okulumuzda bazı bölümlere 1-2 öğrenci kayıt yaptırmış.

Muş'taki Meslek Yüksek Okulu'nda yine 10 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin eğitim almasına tabii ki bir sözümüz yok, ancak bizler yeni bölüm açmak adına program yaparken, öğrencilerimizin tercih edeceği, her sınıfında en az 35-40 öğrencinin bulunacağı bölümleri açmayı hedeflemeliyiz. Böylece bize verilen imkanları en verimli şekilde kullanmanın yanı sıra, öğrencilere de arzu ettikleri bölümlerde eğitim alma imkanı tanımalıyız.

Üniversitemiz bünyesinde eczacılık, diş fakülteleri, hukuk fakültesi gibi bölümleri açma çabası içindeyiz. Ayrıca, üniversitemiz interlandı içinde bulunan Tunceli ve Bingöl illerinde iktisadi idari bilimler ve ziraat fakültelerini kurma girişimlerimiz devam ediyor. Bu fakültelerin kurulması ve eğitimine başlaması ile birlikte çok daha verimli eğitim sunulacağına eminim".

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber