'Polis süsü'yle gasp

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karabağlar semtinde Halil O. adlı kişi, kız arkadaşını, kardeşi ve arkadaşıyla bir plan yaparak gasp etti.

Gasp olayı Karabağlar semti Eskiizmir caddesinde bir evde meydana geldi. Burada bulunan evinde ikamet eden Ayşe A. (21), arkadaşı Halil O. ile birlikte evde oturup sohbet ederken kapı çaldı. Kapıyı açtıklarında kendilerini polis olarak tanıtan ve ellerinde silah ile telsiz bulunan iki kişi Ayşe A. ile Halil O.'yu yere yatırarak darp etti.

Kendilerini polis olarak tanıtan Davut O. ile İsmet K. daha sonra Ayşe A.'ya ait çantadan 290 TL ile cep telefonu ve Halil O.'yu da yanlarına alarak evden ayrıldı. Olay sonrası, erkek arkadaşı Halil O. ile kardeşi ve arkadaşı tarafından ortak hazırlanan bir planla gasp edildiğinin farkında olmayan Ayşe A. durumu polise anlattı. Olayı inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay günü eve girerek kendilerini polis olarak tanıtan şahısların Davut O. ile İsmet K. olduğunu belirledi.

Yapılan incelemede, Halil O.'nun da olayın içinde olduğu ve üç kişinin bu senaryoyla genç kızın parasını gasp ettikleri iddia edildi. Yapılan çalışmalar sonucu üç zanlı, Konak ve Karabağlar ilçelerinde gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde olayda kullandıkları bir tabanca ile bir el telsizi ele geçirildi. Zanlılardan Davut O.'nun "Fuhuşa aracılık etmek", İsmet K.'nın ise "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan poliste suç kaydı bulunduğu belirlendi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber