Rektör Haberal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a bugün koroner anjiyografi yapıldığını belirterek, "Bu tedavi altında durumu stabil olana kadar yoğun bakım ünitesinde ve kliniğimizde gözlemde tutulmasına karar verilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Kansız, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Haberal'ın sağlık durumu hakkında hazırlanan metni enstitü önünde gazetecilere okudu.

Haberal'ın 17 Nisan 2009'da göğüs ağrısı ve presenkop nedeniyle acil ünitesine sevk edildiğini ve akut koroner sendrom ön tanısı ile yoğun bakım ünitesine yatırıldığını belirten Kansız, yoğun bakımdaki izlenmesi sırasında birkaç kez nitrogliserine yanıt veren göğüs ağrısı yakınmaları olduğunu, kardiyak enzimlerde yükselme saptanmadığını bildirdi.

"Kararsız angina pektoris" tanısı ile tedavinin düzenlendiğini ifade eden Kansız, izleme süresince göğüs ağrıları tekrarladığı için bugün koroner anjiyografi yapıldığını anlattı.

Prof. Dr. Kansız, "Koroner anjiyografisinde girişimsel tedavi yapılmasını gerektirmeyecek ölçülerde darlıklar saptanmıştır. Göğüs ağrılarının vazospazm nedeniyle oluştuğuna karar verilerek bu yönde medikal tedavisi düzenlenmiştir. Bu tedavi altında durumu stabil olana kadar yoğun bakım ünitesinde ve kliniğimizde gözlemde tutulmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber