İşte İSTEK arazisinden çıkan Ergenekon cephaneliği / video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bedreddin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı'na ait Beykoz Poyrazköy'deki arazide yapılan kazı çalışmalarında çok sayıda mühimmat bulundu.


İstek Vakfı arazisinde ikinci gün kazı çalışmaları devam ediyor


Lav silahından el bombasına, sis bombasından fünyeye kadar ele geçirilen malzemelerin görüntüsü fotoğraf karelerine yansıdı.

Cihan Haber Ajansı'nın elde ettiği çalışmalara katılan ekipler tarafından çekilen fotoğraflarda; çok sayıda mühimmatın büyük bir titizlikle incelenmesi dikkat çekiyor.



Dün öğle saatlerinde Beykoz Keçilik mevkiinde ihbar üzerine başlatıldığı belirtilen kazılarda şu ana kadar 11 el bombası, yaklaşık bir kilo C4 patlayıcı madde, korteks malzemesi,( bomba yapımında kullanılan) 1250 adet tabanca mermisi, 3 bine yakın farklı çaplarda mermi, 22 el bombası tapası, 7 adet gaz bombası, 16 aydınlatma fişeği, 11 sis bombası, 3 gösteri bombası bulunduğu öğrenildi.

Kazıların belli aralıklarla devam ettiği ve özel cihazlar kullanıldığı belirtildi.

Dün akşam saatlerindeki ilk kazılarda mühimmata ulaşılmasının hemen ardından bölgeye bomba imha ekipleri ile Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Çıkarılan silahlar ve patlayıcı malzemeler ile ilgili parmak izi çalışması yapılarak silahların seri numaraları da tek tek belgelere işlendi. Çıkarılan silahların seri numaralarının rapor halinde askeri birimleri iletilerek askeri envanterlerde bulunup bulunmadığının sorulmasına karar verildi.

Kazılarda bulunan mühimmatın seri numaraları incelenerek daha önce gerçekleşen olaylarda yada ele geçirilen mühimmatlarla benzeyip benzemediği de araştırılıyor.

Ele geçirilen mühimmatın daha önce Ankara Zir Vadisi'ndeki kazılarda bulunan malzemelerle benzerlik gösterdiği, ancak sayı itibariyle çok daha fazla olduğu öğrenildi.

Bu arada, şu ana kadar bölgeden çıkarılan mühimmatın tamamının İstanbul Emniyet Müdürlüğü polis Kriminal Laboratuvarı'nda incelendiği belirtildi. Şu ana kadar polis kaynaklarından doğrulanmayan bilgilere göre 4'ü muvazzaf, biri emekli asker toplam 5 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber