Profesör 'ebe' olacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazan Karahan, 18 yıldır ebelik yapıyor. Kendi alanında doktora yapan ilk ebe olma unvanını da taşıyan Karahan:?Köyde çalıştığım dönemde bir ebenin doktor kadar bilgili olması gerektiğini anladım. Şimdi hedefim profesör olmak?

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Araştırma Görevlisi Nazan Karahan, ebelik alanında doktora yapan ilk ebe oldu. Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı da olan Karahan, henüz lisedeyken ebe olmaya karar verdiğini anlattı.

Karahan, sağlık lisesinde okurken bir yandan da köy ebeliği yaptığını sözlerine ekledi. 17 yaşında ebe olan ve 3 yıl boyunca Giresun'un çeşitli köylerinde ebelik yapan Karahan, "Köy ebeliği yaptığım sırada doktor kadar bilgiye sahip olmam gerektiğini anladım. Ben de mesleğimle ilgili her şeyi en ince detayına kadar öğrenmeye karar verdim" ifadesini kullandı. Marmara Üniversitesi'nin ebelik bölümünün ilk mezunlarından olan Karahan, "Hem doktora yapıyorum hem de araştırma görevlisi olarak bilgilerimi öğrencilere aktarıyorum. Hedefim ilk profesör ebe olmak" dedi.

ORTAOKUL MEZUNU GİBİ

Karahan, "Ebeler de artık lisans eğitimi yapabiliyorlar. Ancak eğitimi ne olursa olsun, hala kanunlar gereği ortaokul mezunlarıyla bir tutuluyorlar" açıklamasını yaptı.

Münevver ÇAKIRTAŞ/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber