Ambulans şoförlerinin hız tutkusu ölüm getiriyor

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yazan: Sağlık
Unvanı: Hekim

21-12-2004 tarihinde Burdur -Çavdır ilçesinde ambulans kazası sonucu bir doktor, bir hemşire ve nakledilen hasta öldü.

Olay tabiki günlük basında yer almadı ilgi çekmedi. Olayda ambulans şöforunun şuçlu olduğu, kırmızı ışıkta durmadığı anlaşıldı.

Bu acı olay yaşanmasaydı gerçekler su yüzüne çıkmayacaktı.

Ben de yıllardır acil serviste çalışıyorum ve ambulansla hasta taşıyoruz. Sadece taşıyoruz diyorum. Çünkü bizim ambulans şöforlerimiz yaptıgı işi ciddiye almayan, bu konuda egitimsiz kişiler.

Kendilerini can taşıyan kişiler olarak degilde ralli pilotu zannediyorlar. Anladıkları ambulans şöforu, aracı hızlı kullanan, trafikte hertürlü üstünlüğe haiz, kurallar onları engellemez.

Oysaki ambulansla hastaya müdahalede esas olan aracın içinde de hastaya müdahale edebilmektir. Son sürat giden hendek, çukur dinlemeyen, virajlarda savrulan bir aracın içinde hiç kimse bir hastaya müdahalede edemez, takipte edemez.

Bizler defalarca ambulans söforlerini uyardık bilgilendirdik, hastane idaresine durumu anlattık, haklarında tutanaklar tuttuk fakat hiçbir işe yaramadı.

Sonuçta kasaba politikacıları bu işlerede el attığı için hiçbir sonuç alamadık. Bu elim kazadada yine ambulans söforü kurtuldu, masum doktor ve masum hemşire genç yaşta toprağa düştüler.

Umarım bundan sonra ilgililer konuya ilgi gösterirler, bunu kasaba politikacılarının egosuna ve keyfiyetine bırakmazlar bizlerde böyle üzücü sonları yaşamayız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber