Erdoğan ile Baykal, törenlerde tokalaşmadı ve konuşmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere, zirvedeki gerginlik damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal törenlerde tokalaşmadı ve konuşmadı

Siyasi liderler arasında yerel seçim öncesinde başlayan ve Ermenistan sınırının açılması tartışmasıyla devam eden gerginlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere de yansıdı.

İlk tören TBMM bahçesinde yapıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir'deki törene ise Toptan'ın yanı sıra Erdoğan, Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Törende DTP'den kimse yer almazken, liderler arasındaki soğukluk dikkat çekti. Saygı duruşundan sonra merdivenlerden inilirken Toptan ile Erdoğan; protokolde Başbakan'ın yanında yer alan Baykal'dan uzaklaşarak, yan yana yürüyerek sohbet etti. Arkada kalan Baykal, yüzü asık bir biçimde yalnız yürürken, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Bahçeli'nin yanındaki MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile sohbet etti. Erdoğan ile Baykal ve Bahçeli, Anıtkabir'den ayrılırken de birbirlerine bakmamayı tercih etti.

Kutlamaları kabul etti

Toptan, Birinci Meclis'teki törenden sonra TBMM tören salonunda kutlamaları kabul etti. Kabul törenine Erdoğan, Orgeneral Başbuğ, Baykal, Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, TBMM çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurul'da sabaha kadar oturma eylemi yapan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve partili milletvekilleri törene katılmadı. TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu, DTP'lilerle görüşmesinde, ?Onlara, ?Dışarı çıkmak yok. Burada kalan dışarı çıkamaz. Dışarıda olmazsanız daha hayırlı. Ben de fazla kalmayayım sicilimi bozar, gidiyorum' dedim? esprisini yaptığını söyledi.

Tokalaşmadılar

Başbuğ, tebrik için kendilerine ayrılan yerde bekleyen yargı başkanlarının yanına giderek tokalaştı ve bir süre sohbet etti. Başbuğ, bir süre

Çiçek'le de sohbet etti.

Geçen yılki 23 Nisan etkinliklerinde yine aralarında soğuk rüzgârlar esen Erdoğan ile Baykal, TBMM'deki kutlama töreninde de tokalaşmadı. Baykal, salona girdiğinde yanında bulunan Başbuğ'la tokalaşırken, kendisine bakarak bekleyen Erdoğan'la selamlaşmadı. Başbuğ ile Erdoğan ise tokalaşarak bir süre sohbet etti.

Bahçeli de hiçbir lider ve komutanla selamlaşmadan kutlama sırasını bekledi. Önce yanlış yerde bekleyen Bahçeli, protokol görevlilerinin uyarısı üzerine kendisine ayrılan bölüme geçti. Tören sunucusunun, ?Müsteşarlar, SPK Başkanı, Rekabet Kurumu Başkanı, Vakıflar Genel Müdürü, TODAİE Başkanı ile dekanlar? şeklindeki anonsuna rağmen bu gruptan kimsenin salonda hazır bulunmaması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber