24 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Anayasa Mahkemesinin 47. kuruluş yıl dönümü kutlanıyor.

- Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yeni hizmet binası açılacak ve "Bireysel Başvuru ve Dünyadaki Uygulaması" konulu bilimsel toplantı yapılacak.

- Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Avrupa İçin Doğalgaz: Güvenlik ve Ortaklık" zirvesine katılmak üzere Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gidecek.

3- TBMM Başkanı Toptan, Fransa Anayasa Konseyi Başkanı Jean Louis'i kabul edecek.

4- Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Sefer Abiyev, Ankara'da.

- Azerbaycan Savunma Bakanı Abiyev, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.

- TBMM Başkanı Toptan, Abiyev'i Mecliste kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Abiyev'le Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

5- TOBB-Aspen Atlantik Grubu 2009 toplantısı, bazı eski ABD ve Avrupa ülkeleri dışişleri bakanlarının katılımıyla Ankara'da TOBB İkiz Kuleler Hizmet Binasında başlıyor.

- Başbakan Erdoğan, Aspen Atlantik Grubu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çek Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Aleksander Vondra ile AB Genel Sekreterliğinde görüşecek, ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

7- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Dönemi Toplantıları için bulunduğu Washington'da, Dünya Bankasının Avrupa, Orta Asya ve G-20 toplantılarına katılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kocaeli Serbest Bölgesi'nde Suudi Arabistan Kraliyet ailesi için üretilen mega yatın alıcılara teslim törenine katılacak.

9- Çanakkale Kara Savaşları'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi ile Fransız Anıtı ve İngiliz Anıtı'nda törenler yapılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şehitler Abidesi'ndeki törene katılacak, Fransız ve İngiliz anıtlarını ziyaret edecek.

- Çelik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki Avustralya-Türkiye Kültür Merkezi'nin açılışını yapacak.

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çin ziyaretinin son gününde Şanghay'da bazı sağlık tesislerini gezecek, yetkililere ziyaretlerde bulunacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da,

"El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi"nin açılışına katılacak.

12- DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

13- TBMM'de, 6. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi yapılacak.

14- Türk Hava Kurumunun 84. ve Türk Kuşu'nun 74. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla THK Türk Kuşu Tesisleri'nde kutlama etkinliği yapılacak.

15- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Türk-Ermeni İlişkileri" konulu panele TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış katılacak.

16- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi tarafından ilgili alanlardaki uzman ve sektör temsilcilerinin bir araya getirildiği "TOBB II. Eğitim Çalıştayı" Ankara'da yapılacak.

17- Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliğinin eşgüdümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen 3. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nin açılış töreni, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı'nda yapılacak.

18- II. Balkan Kongresi, Namık Kemal Üniversitesinde yapılacak.

- İki gün sürecek kongreye, 12 ülkeden 40'ın üzerinde bilim adamı katılacak.

19- Tören...Toplantı...

- İzmir Valiliğinde, SOCAR firmasının okul, pansiyon, lojman ve spor salonu yaptırmasına ilişkin protokolün imza töreni yapılacak.

- Edirne'de, Trakya Üniversitesi ve Doğal Hayatı Koruma Derneğinin işbirliğiyle, "Ergene Havzası önemli bitki alanları" konulu toplantı yapılacak.

- Kırklareli Belediyesinin ev sahipliğinde, "4. Uluslararası Geleneksel Lezzet Şenliği" başlıyor.

20- Vergi faslında top artık Brüksel'de...

- Türkiye, viski ve votkadaki vergi indiriminden sonra AB'ye tütün fonunu da aşamalı kaldırma sözü verdi.

- Buna göre, halen tütün ithalatında ton başına 3 bin dolar olan tütün fonu kesintisi 2010'dan başlayarak 2018'e kadar sıfırlanacak.

- Türkiye, "yüksek alkollü içkilerde ÖTV'yi düşürerek iyi niyetimizi gösterdik. Tütün fonu kesintisi de kademeli son bulacak" diyerek, AB'den vergi faslının açılmasını istedi.

21- Beko Basketbol Ligi'nde 28. haftanın ilk maçında, ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

22- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Basketbol Kulübü karşılaşacak.

23- Aroma Bayanlar Birinci Voleybol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Acıbadem ile Eczacıbaşı Zentiva, Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

24- Serbest ve Grekoromen Güreş Birinci Liglerinde yarı final müsabakaları Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

25- Avrupa Judo Şampiyonası, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başlıyor.

26- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Avustralya ile ilk özel maçını Çanakkale 18 Mart Stadı'nda yapacak.

27- Parlamentolararası Futbol Turnuvası, TBMM Futbol Takımı'nın yanı sıra 5 ülkenin parlamento takımlarının katılımıyla Antalya'da başlıyor.

- Belek'teki Rixos Otel sahalarında yapılacak turnuvada, kuralar saat 11.00'de çekilecek ve saat 14.00'te maçlara başlanacak.

28- Fenerbahçe ile Ankaragücü ligde yarın 92. maça çıkıyor.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 58-7 üstünlüğü bulunuyor.

- Fenerbahçe'nin attığı 163 gole, Ankaragücü 54 golle karşılık verdi.

- İstanbul'da yapılan lig maçlarında da Fenerbahçe galibiyetlerde 33-2, gol sayısında 97-27 önde. - Ankaragücü, deplasmanda 15 sezondur Fenerbahçe'yi yenemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber