İzmir'de 'gençlere iş garantili' okul

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Petkim Petrokimya Holding A.Ş. koordinasyonunda Socar firması ile gerçekleştirilecek Endüstri Meslek Lisesi protokolüne imza attı. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde 119. kez imzalanan protokolün ardından bir konuşma yapan Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, "Okulumuz iş garantili olacak. Eğitim gören öğrencileri Petkim bünyesinde işe alacağız" dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde yaptırılacak olan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü İzmir Valiliği ile Petkim ve Socar firmaları arasında imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine değindi. Kutlama törenlerinin İzmir'de coşkulu şekilde gerçekleştirildiğini belirten Kıraç, "Beş kıtada 60 yeni fahri elçilerimiz oluştu. İzmir'in en büyük problemlerinden biri olan tanıtım eksikliğini gidermek için de bir

girişim oldu. 23 Nisan kutlamalarında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Aliağa'da kurulacak olan yeni okulla ilgili görüşlerini de dile getiren Vali Kıraç, Petkim koordinasyonunda Socar firması ile imzalanacak protokol kapsamında Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin kurulacağını ifade etti. Adana'da da Haydar Aliyev adına yapılmış endüstri meslek lisesi olduğunu anlatan Kıraç, şunları söyledi: "Bu okul Azerbaycan ile Türkiye arasında var olan dostluk ilişkisini daha da geliştirecektir. Okulumuzun yüzde 30'luk kontenjanını da Azeri öğrencilerimiz oluşturacaktır."

Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz ise, yaptırılacak okul için Aliağa'nın en güzel arazilerinden birisinin tahsis edildiğini belirterek, "Hızlı şekilde süreç tamamlandı. Biz de kısa zamanda okulumuzu yapıp teslim etmek istiyoruz. Okulumuz iş garantili olacak. Eğitim gören öğrencilerimizi bünyemizde işe alacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kıraç ile Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz protokolü imzaladı. Aliağa Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin bağış bedelinin 168 milyon 10 bin TL, okul bedelinin de dört milyon TL olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber