Vekilin öğretmenlik isteğine ret

Haber Giriş : 24 Aralık 2004 01:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanlığı'na başvurarak Ankara'da bir lisede boş geçen fizik derslerine öğretmen olarak girmek için izin istedi. Ancak Muharrem İnce, Meclis Başkanlığı'ndan beklediği yanıtı alamadı.

Bülent Arınç, yasama organını temsil eden milletvekilinin Anayasa gereği yürütme organının emrinde görevlendirilemeyeceğini belirtti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce öğretmenlik günlerine geri dönmek istedi. Meclis Başkanlığı'na başvuran Muharrem İnce, Ankara ?nın Balgat semtindeki Ömer Seyfettin Lisesi'nde boş geçen fizik derslerine girmek için izin istedi.

İnce ?Ankara'nın göbeğinde Dışişleri Bakanlığı'nın arkasında bir okulda fizik derslerinin boş geçtiğini tespit ettim, bu beni Fizik Öğretmeni olarak rahatsız etti. Bu konuyu gündeme getirmek istedim. Derslere girmek için izin istedim. Meclis Başkanlığı'na yazı yazdım. Derslere ücretsiz olarak girmek istedim? dedi.

Ancak Muharrem İnce Meclis Başkanlığı'ndan beklediği olumlu yanıtı alamadı. Meclis Başkanı Bülent Arınç Muharrem İnce'nin dilekçesine verdiği yanıtta ?Milletvekilinin, yürütme organına karşı bağımsızlığını koruma altına alan Anayasa hükmü çerçevesinde, yürütme organı emrinde görevlendirilmesi ücret almasa dahi mümkün değildir? dedi.

?Milletvekilleri derse giremiyor ama ticaretle uğraşabiliyor? diyen Muharrem İnce Meclis Başkanlığı'ndan gelen görüşe katılmadığını belirtti.

İnce ?Sözkonusu okula Fizik öğretmeni gönderilmiştir, onun için sizin gitmenize gerek yoktur, diye cevap bekliyordum. Oysa dersler hala boş geçiyor.? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber