Kocaeli Belediyesi itfaiye eri alımını durdurmamış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, Kocaeli Belediyesinin, .başvuranların Kocaeli ağırlıklı olmaması nedeniyle, itfaiye eri alımını iptal edeceği belirtilmekteydi. Hürtriyet'in söz konusu haberi belediye başkanına dayandırılmaktaydı.

Ancak, belediye bugün bir açıklama yayımladı ve zabıta alımının Danıştay kararı nedeniyle iptal edildiğini ancak itfaiye eri alımının iptal edilmediği belirtildi.

İŞTE BELEDİYENİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

İddialar asılsız ve gerçek dışıdır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Mart 2009 da 200 itfaiye eri ve 50 zabıta memuru alımı için aldığı başvuruların bazı basın yayın organlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin seçim öncesi yatırımı olarak gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde konu olan 250 kişinin işe alımlarının durdurulduğu haberleri de tamamen asılsızdır. İptal edilen sadece Danıştay'ın kararı gereği 50 Kişilik Zabıta memuru alımı olup 200 İtfaiye erinin alım işlemleri devam etmektedir.

DANIŞTAY KARARININ ARDINDAN KAYITLAR ALINMADI

Bazı basın yayın organlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 200 itfaiye eri ve 50 zabıta memuru alımı için Danıştay'ın 9 Mart 2009 tarihinde valiliklere zabıta alımı iptal kararının gönderildiği fakat Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iptal kararına rağmen kayıt almaya devam ettiği yönündeki haberler kesinlikle kamuoyunu yanıltıcı, yalan ve doğru olmayan haberlerdir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Danıştay Onikinci Dairesinin kararı, Kocaeli Valiliği'ne 17 Mart 2009 tarihinde gelmiş olup karar Büyükşehir Belediyesine valilik tarafından 20 Mart tarihinde intikal ettirilmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru ve itfaiye eri alımları ise 15 Mart 2009 tarihinde sona ermiştir. Haberde belirtildiği gibi iptal kararının ardından alım kayıtlarının yapıldığı gerçeği yansıtmamaktadır.

200 İTFAİYE ERİ ALIMI İPTAL EDİLMEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında 200 itfaiye eri alımı iptal edildi haberleri de önceki haberler gibi kamuoyunu yanıltıcı haberler olup gerçeği yansıtmamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 200 itfaiye eri alımı devam etmektedir. Belediye tarafından belirlenen tarihler içinde itfaiye eri sınavları yapılacak ve başarılı olanlar görevlerine başlayacaktır. Haber de konu edildiği şekilde 200 itfaiye eri alımının iptal edildiği gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece Danıştay'ın kararı gereği 50 zabıta memuru alımı durdurulmuştur. Kamuoyunu asılsız haberler yaparak yanıltan basın yayın organlarına itibar etmemelerini rica ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber