İŞKUR, kendi söylediğini yine kendisi uygulamıyor

Haber Giriş : 24 Aralık 2004 01:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber yazan: Geranimo

Türkiye İş Kurumu, hem Eskişehir Büyükşehir Belediyesine, hem de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine işçi statüsünde eleman alınacağını muhtelif tarihlerde internet sitesinde duyurmuş, hem de bu konu ile ilgili ilanlar sitenizde zaten yayınlanmıştır. Bu başvurular hemen hemen aynı tarihlere denk gelmiştir.

Bildiğiniz üzere İşkur'un yönetmeliğine göre aynı kuruma ait iki farklı kadroya aynı kişi tarafından ayrı ayrı başvuru yapılamaz, kişi bu kadrolardan (aynı kurum olduğu için) sadece birini seçer ve bu kadroya başvurur. Ben de bir inşaat mühendisi olarak kuruma giderek her iki ilan için de başvuruda bulunmak istediğimde kurumdaki personel şiddetle bana itiraz ettiler, ilanlardan sadece birini seçmemi, aksi halde başvurumu eleyeceklerini belirttiler. Hatta, kurumda 3. gurupla ilgilenen (Eskişehir 3. gruba giriyormuş) ..Bey ismindeki kurum çalışanı ile bol bol tartıştık ve ben sonunda sadece belediyenin ilanına başvurdum. Bu ilanlardan ikisi için de mülakat için gönderilecek isim listesi açıklandı. Ben bir de ne göreyim:01.10.1974 doğumlu, Baba adı Niyazi olan,87.548 puanlı meslektaşım H.A. Eskişehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi mülakat sıralamasında 1. sırada, Eskişehir Belediyesi İnşaat mühendisi mülakat sıralamasında 2. sırada. Al sana en kralından çifte standart, adam kayırma ve kendi adamı için yönetmeliğe aykırı hareket.

Bunun üzerine hemen telefona sarılıp ..Bey'i aradım. En kısa zamanda düzeltiriz dedi, aradan 4 gün geçti ama hala tık yok.

Konu ile ilgili delillerim hala İşkurun internet sitesinde mevcut: www.iskur.gov.tr. adresine giriniz....Sol sıradaki " işgücü talepleri" linkini tıklayınız.......açılan sayfada "İşyerlerine gönderilenlerin listesi" ni tıklayınız.....Açılan sayfada " Eskişehir" i tıklayınız.Biraz bekleyince karşınıza bir excel dosyası çıkacak.excel sayfasının altında:Büyükşehir belediyesi, Osmangazi üniversitesi ve İl çevre orman müdürlüğünün mülakat listeleri var.Önce "büyükşehir belediyesi " yazısını tıklayıp inşaat mühendisi sıralamasında 2. olan H.A.yı bulunuz.sonra, ilk açılan excel sayfasına dönerek, sol alt köşedeki ok ikonuna basarak, görünmez halde olan ESKİ butonunu görünür hale getirip bu butonu tıklayıp inşaat mühendisi mülakat sıralamasında 1.sırada olan h.A.'yı bulunuz ve gariban işsizin hakkını yemeye çalışan, torpilci zihniyete karşı koyunuz lütfen.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber