MEB yetkililerinden nişanlılık açıklaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 09:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim kurumlarında nişanlılığı serbest hale getirecek yeni düzenlemesi yeni bir tartışma yarattı

Evliliğe teşvik yok

Okul müdürlerinin, öğrencilerin nişanlılıklarını resmen kanıtlayamadıkları için bu öğrecileri okuldan atmadıklarını kaydeden MEB yetkilileri ise, ?Okul müdürleri, nişanlı olduklarını öğrendikleri çocukları atmak için bakanlığı arıyordu. Ancak nişanlılıkla ilgili resmi belge olmadığı için bugüne kadar atılan olmadı. Buna rağmen bir tanık öğrencinin nişanlı olduğunu söylerse işlem yapılabilirdi. Yeni düzenleme, öğrencilerin eğitime devam edebilmesi için yapıldı. Çocukların evliliğe teşvik edilmesi gibi durum yok? dedi.

- AÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çevik: Bir insanın evlenmesi için kendisinin birey olması gerekiyor. Öbür türlü yapılan evlilikler bir bağımlılıktan diğerine atlamak anlamına gelir. Çocukların okumalarına mani olmamak gerekir. Öğrenciyken evlenmek, nişanlanmak doğru değil.

- Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Erol Göka: Mevzuata göre 16 yaşını dolduranların anne babalarının rızası ve sağlık kurulu raporuyla evlenmeleri mümkün. Buna karşı çıkmadan, bakanlığın bu hükmüne karşı çıkmanın anlamı yok. Okulda bir yandan flört eden, diğer yandan nişanlı çocuklar tuhaf manzara yaratır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber