İmamlar yabancı dil öğrenmek istiyor

Haber Giriş : 24 Aralık 2004 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Ali Niyar, Türkiye'de artan misyonerlik faaliyetlerini önlemek için din görevlilerinin en az bir yabancı dili konuşup yazabilecek seviyede öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Ali Niyar, maddi sıkıntılarının yanısıra din görevlilerinin eğitim ve kültür yönünden de sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. İslam'ı gerçek anlamda anlatabilecek aydın din görevlilerine ihtiyaç olduğunu ifade eden Şube Başkanı Ali Niyar, 'AB'ye giriş sürecinde Avrupa'daki diğer din mensubu meslektaşlarımız ile eğitim, kültür ve sosyal yönden aynı seviyeye ulaşmak, Avrupa'da dinimizin temsilcisi olacak duruma gelmek istiyoruz.

Tüm personelin en az bir lisans programından mezuniyeti sağlanmalı' dedi.

Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Niyar, her din görevlisinin en az bir yabancı dili konuşup yazabilecek seviyeye getirilmesini isteyerek, 'Eğer bunlar yapılmazsa ülkemizi üzen zararlı akımlarla, dini kökene yamanmaya çalışan terör eylemleriyle, maddi manevi buhrana giren halkımızın tertemiz duygularını istismar eden misyonerlik faaliyetleri ile mücadele, İslam'ı kendilerine anlatan, her yönüyle kendini yetiştirmiş eğitim ve sosyal seviyesi yüksek din görevlileri ile olur. İş işten geçmeden bu konular bir daha düşünülmeli' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber