Televizyon ve telefon öğrencilerin başarısını olumsuz etkiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Psikolojik danışman ve eğitimci yazar Fatih Kalkınç, televizyonun aile ve okul hayatına olumsuz etkileri olduğunu belirterek, "En başarılı öğrenciler, evlerinde televizyon bağımlılığı olmayanlardır." dedi

Adıyaman Özel İkbal İlköğretim Okulu tarafından velilere yönelik 'Okul Evde Başlar' konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuan Kalkınç katıldı, çocukların başarılı olabilmeleri için akşam televizyon izlememesi gerektiğini ifade ederek, ailelerin en çok düştükleri hatanın evde televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını istemek olduğunu vurguladı.

Kalkınç, başarılı olan çocukların evlerine gittiklerinde, televizyonun belirli saatlerden sonra açılmadığını gördüklerini vurguladı. Elinden kumandayı düşürmeyen babanın, çocuğunun derslerinin başarısız olmasından yakınmaması gerektiğini kaydeden Kalkınç, "Akşamları saat 18.00'dan sonra mümkünse evde televizyon seyredilmesin. Çocuklar, geç saate kadar izlenen televizyondan olumsuz etkilenip derslerine çalışamıyorlar. Çocuklarınızın derslerinde başarılı olmalarını istiyorsanız, onlara yeteri kadar şeker verin. Evinizde özellikle incir, üzüm gibi yiyecekler eksik olmasın." diye konuştu.

Çocuklara mutlaka yaşlarına uygun görev ve sorumluluk verilmesi gerektiğinin altını çizen Kalkınç, aksi halde gerçek gelişimin asla mümkün olmadığına dikkat çekti.

Sorumluluk yüklemenin çocukların özgüvenlerini kazanmaları yolunda çok önemli olduğunu vurgulayan Kalkınç, "Çocuk 12 yaşına gelmiş ve hala evde tek başına kalamıyorsa, aile tarafından bazı şeyler eksik bırakılmış demektir. Çocuk okula başlayalı 2 yıl olmuş ancak hala velinin yardımları olmadan ödevini yapamıyorsa yine bir şeyler eksik kalmıştır. Bu eksiklik görev ve sorumluluk yüklememek, çocuklara güven kazanmanın yollarını göstermemekten kaynaklanır." şeklinde konuştu.

İlgisizlik kavramı üzerinde de duran Kalkınç, insanların her yaşta ilgiye ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Ayrıca aile içi iletişim ve çocuklara karşı yaklaşım konusunda sahnede somut örnekler sunan Kalkınç, televizyon programları ve cep telefonunun olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı.

Konferansın sonunda, Özel İkbal İlköğretim Okulu'nun "Okul Evde Başlar" adlı kitaptan yaptığı sınav sonucunda dereceye giren velilere altın verildi.

Konferansa Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ahmet Alagöz, Özel İkbal İlköğretim Okulu Müdürü Erhan Karabekmez, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber