Tüm kamu okulları MEB çatısı altında toplanıyor

Haber Giriş : 24 Aralık 2004 05:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık, Tarım, Tapu Kadastro, Maliye, Meteoroloji ve Adalet meslek lisesi gibi diğer bakanlıklara bağlı okulları devralmak için bir kanun taslağı hazırladı.

Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nda bu okulların Milli Eğitim'e devredilmesini öngören bir hüküm olmasına rağmen tasarının Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesi nedeniyle bu hedef hayata geçirilememişti. Bunun üzerine MEB, liselerin devri için özel olarak hazırladığı taslağı, görüşlerini almak üzere ilgili bakanlıklara gönderdi. Taslakta uygulamaya gerekçe olarak Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun ?eğitimde birlik' ilkesi gösterildi. Taslak kanunlaşırsa, daha önce sadece bir protokolle devredilen sağlık ve tarım meslek liselerinin MEB'e devri de yasal zemine oturtulacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullar taslak kapsamı dışında tutuldu. Adalet Bakanlığı'na bağlı 3 adalet meslek lisesi, Maliye Bakanlığı'nın 1 maliye lisesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı 1 Anadolu meteoroloji meslek lisesi, Devlet Bakanlığı'na bağlı 1 tapu kadastro meslek lisesinin bu çerçevede MEB'e devredilmesi hedefleniyor

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber