Tekke'de Belediye Meclisi seçimleri iptal edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMÜŞHANE merkeze bağlı Tekke Beldesi'nde belediye başkanlığı seçiminin ardından belediye meclisi seçimleri de iptal edildi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Vali Yardımcısı Soner Şenel'i, 7 Haziran'daki seçimlere kadar Tekke Belediye Başkan Vekili olarak atadı.

Tekke Beldesi'nde 29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde 878 geçerli oyun 362'sini alan AKP adayı Gürsel Şeyhoğlu belediye başkanlığına seçilmiş, CHP adayı Rahmi Ertürk 294, MHP adayı Nurettin Alkan ise 214 oyda kalmıştı. Seçimin ardından CHP, bazı oy pusulalarında AKP ambleminin altında SP yazdığı ve pusulaların hatalı basıldığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. CHP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu 11 Mart'ta verdiği kararla Tekke'de seçimleri iptal etmişti. Bu karar üzerine Belediye Meclisi kendi arasında yaptığı toplantıda Osman Soydaş'ı Belediye Başkan vekili olarak atamıştı.

CHP iptal kararın ardından bu kez de aynı gerekçeyle Belediye Meclisi seçimlerinin de iptali için başvuruda bulundu. Geçtiğimiz hafta içinde konuyu görüşen seçim kurulu, Tekke'de belediye meclisi seçimlerinin de iptaline karar verdi.

Bu gelişme üzerine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 7 Haziran'da tekrarlanacak seçimlere kadar beldede hizmetlerin aksamaması için Vali Yardımcısı Soner Şenel'i Tekke Belediye Başkan Vekili olarak atadı. Şenel'in bu görevi, yeni belediye başkanı mazbatasını alana kadar sürdüreceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber