27 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Anand Satyanand, Ankara'da.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Satyanand'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

- Gül ve Satyanand'ın başbaşa görüşmesinden sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genel Vali Satyanand ile makamında bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Satyanand onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verecek.

2- BAE Federal Ulusal Konseyi Başkanı'nın Ankara temasları.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Birleşik Arap Emirlikleri Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdul Aziz Abdullah Al Ghurair ile makamında görüşecek, ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Al Ghurair ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Al Ghurair ile makamında görüşecek.

- Toptan, Al Ghurair onuruna TBMM'de akşam yemeği verecek.

3- Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF-2009), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da açılacak.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te, 2009 Yılı Uzman Yardımcıları Eğitimi Açılış Programı'na katılacak.

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin Meclis'teki şiir ve öykü yarışmasını izleyecek olan Toptan, Siyaset Dergisi'nin 15. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi ve "Yılın Demokrasi Büyük Onur Ödülü" törenlerinde de bulunacak.

5- İstanbul Kadıköy'de kişi ya da kişiler ile polis arasında çıkan silahlı çatışmaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Ankara'da düzenlediği "Gündem 2009" başlıklı toplantıya katılacak.

7- Devlet Başkanı Mehmet Şimşek, Washington'daki temaslarının ardından geçeceği New York'ta görüşmelerde bulunacak.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi'nin 26. toplantısında konuşacak.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da, İran Ticaret Bakanı Mesud Mirkazımi ile görüşecek, Türkiye-İran İş Forumu'na katılacak.

10- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu Strasbourg'da başlıyor.

- TBMM'yi, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet temsil ediyor.

11- Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu:

- "Türkiye, mevcut küresel krizi fırsat bilerek, bazı yapısal reformları gerçekleştirirse, çok daha güçlü bir ekonomi haline gelir."

- "Türkiye, Dünya Bankasının koordinasyonundaki yeni küresel ticaret likidite programından faydalanabilir."

- Yeni küresel ticaret likidite programı, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde dış ticareti desteklemek için 50 milyar dolarlık bir fon oluşturacak.

12- BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin otopsi raporunu genel merkezde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

13- Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İspanya'ya resmi ziyarette bulunacak.

14- Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Avusturya'yı ziyaret ediyor.

15- Türkiye "temiz kömür teknolojilerine" geçiyor.

- Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Selahaddin Anaç:

- "Kömürden gaz üretimi için Tunçbilek'te bir pilot tesis kuracağız. Projeyle metanol, amonyak veya sentetik doğal gaz gibi ürünler üreterek ülkemizin ihtiyacı olan ürün çeşitliliğini sağlamayı amaçlıyoruz."

- "Kömüre talepte ciddi bir sıçrama yakaladık. Son olarak 39 milyon tonluk üretim gerçekleştirdik."

- Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Önal:

- "Türkiye'de tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kömür rezervi var."

16- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Barış İçin Ortaklık çerçevesinde yapılan Karadeniz Ortaklık-2009 Tatbikatı'na yönelik TCG Barbaros (F-244) fırkateyninde basın toplantısı düzenlenecek.

17- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Bursa'da düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Eğitim Semineri"nin açılış törenine RTÜK Başkanı Zahid Akman katılacak.

18- Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği ve Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu'nun birlikte düzenlediği "12. Dünya Halk Sağlığı Kongresi", İstanbul'da başlayacak.

19- AkfenHES Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş'ye ait şirketlerden Beyobası Enerji Üretim A.Ş, İdeal Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Çamlıca Elektrik Üretim A.Ş'nin, hidroelektrik santrali yatırımı için sağlanan kredinin imza töreni İstanbul'da gerçekleştirilecek.

20- Deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik sürdürülebilir yat ve deniz turizmi faaliyetlerinin değerlendirilmesi çalıştayı, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak.

21- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Demirbaş'ın katılımıyla Çevre ve Orman Bakanlığı Döner Sermaye Uygulamaları Toplantısı, Çeşme'de başlayacak.

22- Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 514. yıl dönümünün kutlanacağı "Kanuni Haftası" etkinlikleri kapsamında, Trabzon'da geleneksel Kanuni Yürüyüşü ve tören yapılacak.

23- Küçülmenin götürüsü büyük, büyümenin getirisi küçük...

- Maliye Bakanlığının tespitlerine göre, ekonomide 1 puanlık küçülme vergi gelirlerini 4-5 puan düşürüyor, 1 puanlık büyüme ise gelirleri 1,5 puan artırıyor.

- Ekonomik krizden en fazla ÖTV ve ithalde alınan KDV etkilendi.

- Yılın ilk çeyreğinde motorlu taşıtlardan alınan ÖTV'de yüzde 34,4, dayanıklı tüketim mallarından alınan ÖTV'de yüzde 32,2, ithalde alınan KDV'de de yüzde 30,7 oranında düşüş oldu.

24- Futbol Federasyonu ile Güney Afrika Büyükelçiliği, 2010 Dünya Kupası ile ilgili Swiss Otel'de tanıtım toplantısı yapacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi yarı final serisi 3. maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaşacak.

26- Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Polat, 11-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türk Telekom İzmir Cup 2009 Uluslararası Tenis Turnuvası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.00)

27- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık:

- "Liglerimizin kaliteli geçmesi, milli takımlar açısından çok faydalı."

- "2009 Avrupa Şampiyonası ilk grup maçlarında İzmir seyircisinin çok ciddi desteğine ihtiyacımız var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber