Kaymakam adayları mülakat tarihinin belirlenmemesine tepkili

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam adayları, kasım ayında yapılan yazılı sınavın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen mülakat tarihinin belirlenmemesine tepki gösteriyor. Adaylara Ocak 2009'da mevcut yönetmeliklerin kanuna dönüştürülüp, sıkıntının ortadan kaldırılacağı söylenmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı'nın her yıl düzenli olarak yaptığı kaymakam adayı alımı, bu yıl sekteye uğradı. Yazılı sınavı kazanan 273 kaymakam adayı, mülakat tarihinin belirlenmemesinden yakınıyor. Mülakatın geciktirilmesinin sebebini Danıştay'ın aldığı karara bağlayan ve mağduriyetinin giderilmesini isteyen adaylar, "Önceki dönemde yapılan kaymakamlık mülakatında elenen M.Y. isimli kaymakam adayı kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle Danıştay'a dava açmış. Danıştay'ın bu süreçte, davayı sonuçlandırarak kaymakam adaylığı yönetmeliğinin bazı kısımlarını hukuka aykırı bulup, ardından da bu yönetmeliğin yürürlülüğünü durdurması yönünde karar almış." dedi.

Kaymakam adayları yaptıkları açıklamada, "Kaymakam Adaylığı Yönetmeliği'nin önemli bir unsuru olan ve 'kaymakam adaylığı yazılı sınavı sonuçlarına göre en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere alınacak kaymakam adayı sayısının 4 katı kadar aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır' cümlesindeki 4 katı ifadesi Danıştay'ca fazla bulunmuş ve bu 4 katın İçişleri Bakanlığı'nca makul bir seviyeye düşürülmesi istenmişti. 4 katın fazla bulunmasının gerekçesi ise AK Parti iktidarın bu yolla kadrolaştığı iddiasıdır. Ancak ne gariptir ki aynı yönetmelikle uzun yıllar kaymakam adayı alımı yapılmasına rağmen bugüne kadar bu yönetmeliğe herhangi bir itiraz olmaması çok manidardır."

Yazılı sınavı kazanan 273 kaymakam adayının esas endişelerinin; mülakatın 2009 yılı sonu ya da 2010 yılı başına sarkabilmesi ihtimalinin olduğu kaydedilen açıklamada, "Zira şu anda yeni Anayasa çalışmaları TBMM'de ele alınmaya başlanacak ve bizim meselemiz tamamen unutulacak gibi gözüküyor. Eğer kısa süre içinde meseleye kanun ya da başkaca bir yolla çözüm getirilmezse meclis haziran ayı sonunda tatile girecek ve yapılması planlanan kanun düzenlemesi yeni yasama yılına kalacak. Bu durumda ise birçoğumuzun en azından bu yıl için tüm umutlarını bağladığı kaymakam adaylığı mülakatı süreci daha da uzayacak ve sıkıntımız katlanarak artacaktır." ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber