Neden sadece belediyelerdeki itfaiyecilere ek gösterge verildi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben 2 yıllık İtfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunuyum.

Anadolu üniversitesine bağlı Sivil Havacılık Havaalanında 657 itfaiyeci memur olarak çalışmaktayım.Kadro sınıfım ise Yardımcı Hizmetler.

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerinde devlet memuru olarak görev yapan itfaiye erleri ise önceden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer almaktaydı.

Ancak, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Bakanlar Kurulunun 2006/9809 sayılı kararı ile (22.04.2006 tarihli ve 26147 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerinde yardımcı hizmetler sınıfında kadroları ihdas edilmiş olan itfaiye erleri genel idare hizmetlerine geçirilmişlerdir. Bu şunu ifade etmektedir. İtfaiye erleri yardımcı hizmetler sınıfında iken alamadıkları ek gösterge rakamlarını alabileceklerdir.

Bunun sonucu da, itfaiye erlerinin emekli olmalarında aylık ve ikramiyelerinin ek gösterge dikkate alınarak hesaplanması ve aylık ve ikramiye tutarlarında artış meydana getirmesidir

Tüm üniversitelerde itfaiyeciler yardımcı hizmetler sınıfında (yani hademe sınıfında) çalıştırmaktadır ve alım yapılırken de YH sınıfında itfaiyeci alınmaktadır.

ÖSYM tarafından merkezi atama ile alınacak olan itfaiyeciler için Türkiye genelinde 2 yıllık itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunu isteyen bir tek Anadolu Üniversitesi vardır.

Anadolu Üniversitesi hem iki yıllık İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunu istemektedir. Ama itfaiyeciler, alım yaparken Yardımcı Hizmetler sınıfında almaktadır.

Yukarıdaki düzenleme ile belediyelerdeki itfaiyeciler GİH'e geçirilmişken, üniversitelerdeki itfaiyecilerin suçu ne?

Yukarıdaki metin, mail olarak memurlar.net'e gönderilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber