30 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çek Cumhuriyeti'nde.

- Gül, Prag'da, Türk-Çek İş Konseyi Toplantısı'nda konuşacak.

- Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolonek'i kabul edecek olan Gül, Topolonek'in onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ardından Ankara'ya dönecek.

2- Diyarbakır ve Hakkari'deki terörist saldırılar...

- Diyarbakır'ın Lice ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerindeki saldırılarda şehit olan 10 askerin cenazesi, törenlerin ardından memleketlerine gönderilecek.

- Şehit cenazelerinin bugün memleketlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.

- Diyarbakır Lice'de şehit olan Uzman Çavuş Salih Akyürek'incenazesi Kocatepe Camisi'nde ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedilecek.

3- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kazakistan Parlamentosu milletvekillerini kabul edecek.

- Toptan, HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu ve beraberindeki heyet ile İstanbul Tİcaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindekilerle ayrı ayrı görüşecek.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la Başbakanlık Merkez Bina'da haftalık olağan görüşmesini yapacak.

- Hak-İş Yönetim Kurulu ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edilecek.

5- Meksika'da başlayan ve buradan çeşitli ülkelere de yayılan domuz gribiyle mücadele ve hastalığın seyrine ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, televizyon, gazete ve haber ajanslarının temsilcilerinin katılımıyla "Domuz Gribi" konulu istişare toplantısı yapacak.

6- Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) 15. yılı...

- RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Üst Kurul üyeleri, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- RTÜK'ün ilköğretim öğrencileri arasında düzenlediği "Televizyona Mektup" konulu yarışmanın ödülü töreni Ankara'da yapılacak.

- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, RTÜK'ün düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencileri makamında kabul edecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonunun Türkiye'de kadınlar konulu oturumunda konuşacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da gerçekleştirilecek "Turquality Vizyon Semineri"nde konuşacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemlerine (3G) ilişkin imtiyaz sözleşmelerinin imza törenine katılacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğretmen Akademisi Vakfının İstanbul'daki basın toplantısına katılacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'yu makamında kabul edecek.

12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Karadeniz'de petrol ve doğal gaz aramalarında Brezilya'nın uluslararası şirketi Petrobras ile imzalayacağı "Sondaj Platformu Paylaşım Anlaşması" törenine katılacak.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odasının Meclis Toplantısı'na katılacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Süher ve Güher Pekinel kardeşlerin Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi öğrencileriyle Boğaziçi Üniversitesinde vereceği "Notaların Renkleriyle" konserini izleyecek.

- Günay, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği tarafından düzenlenen "Müzikte 50. Yıl Onur Ödülleri" gecesine de iştirak edecek.

15- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri ve İşverenleri Sendikasının toplantısında "Sulama ve Enerji Yatırımlarının 2009 Yılına Katkıları" konulu konuşma yapacak.

16- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Enflasyon Raporu" konusunda bankanın idare merkezinde basın toplantısı yapacak.

17- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer, BM Güvenlik Konseyinde Kıbrıs'taki son gelişmelerle ilgili bilgi verecek.

18- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ile Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi ele alınacak.

19- Siyasi partilerden.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'yu parti genel merkezinde, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu da konfederasyondaki makamında ziyaret edecek.

- Saadet Partisi genel başkan yardımcıları Ömer Vehbi Hatipoğlu ve Lütfü Esengün, İzmir'de basın toplantısı yapacak.

20- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen "Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisi" başlıklı konferans İstanbul'da gerçekleştirilecek.

21- Tören... Toplantı... Konferans...

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Ferhat Şelli ve Mesut Köse, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğünce yeni alınan "Termokingli Et Taşıma Araçlarının" tanıtım törenine katılacak.

- Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi" öncesi İstanbul'da bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Teksil sektöründe faaliyet gösteren Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi AŞ'nin hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla İMKB'de tören yapılacak.

- Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Masum Türker, Muğla'da, "Türkiye Ekonomisinin Son Durumu, Ekonomik Kalkınmada ve Ekonomik Krizlerin Önlenmesinde Muhasebenin Rolü" konulu konferans verecek.

- Ege Tütün İhracatçıları, Tekstil Hammaddeleri İhracatçıları ve Hazır Giyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliklerinin genel kurul toplantıları İzmir'de yapılacak.

- Diyarbakır Dicle Üniversitesinde "Anadolu Gastroenteroloji Günleri" konferans verilecek.

- Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, "Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri"ne konuşmacı olarak katılacak.

- Kanuni Haftası etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde "Bir Kelimeden Bir Medeniyete: Kanuni ve İyilikler Sitesi" konulu konferans verecek.

22- Rakıya "milli içki" tescili...

- AB'de indirimli oran uygulamasına dayanak teşkil etmesi amacıyla rakıya coğrafi işaret alınması için özel bir çalışma grubu oluşturuldu.

- İlk aşamada Türkiye'de coğrafi işaret için Türk Patent Enstitüsüne başvuruldu.

- Enstitünün başvuruyu bu ay içinde sonuçlandırması beklenirken, Türkiye 2. aşamada coğrafi işaret tescili için AB Komisyonuna başvuracak.

23- Bayanlar Hentbol Süper Ligi play-off 1. etap mücadelesi, İzmir ve Ankara'da yapılacak birer maçla tamamlanıyor.

- Maliye Milli Piyango ile Kastamonu Gençlik Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi karşı karşıya gelecek.

24- Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu 1. devre mücadelesi Konya'da sona eriyor.

- Son gün Bornova Belediyesi-İTÜ, Trabzonspor-TOFAŞ maçları oynanacak.

25- Teniste Davis Cup Avrupa-Afrika 3. Grup mücadelesi, İstanbul TED Kulübü kortlarında sürüyor.

26- TFF 3. Lig Klasman Gruplarında toplam 4 maç yapılacak.

27- Futbolda UEFA Kupası yarı final ilk maçlarında birbiriyle eşleşen aynı ülkenin takımları Ukrayna'dan Dinamo Kiev ile Shaktar Donetsk ve Almanya'dan Werder Bremen ile Hamburg karşı karşıya gelecek.

28- Derbi maça doğru...

- Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı'ndaki lig maçlarında başarılı bir performans sergilerken, Fenerbahçe'nin deplasman karnesi hiç de iyi değil.

- Dolmabahçe'de 15 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 36 puan topladı.

- Fenerbahçe ise 14 deplasman maçında sadece 4 kez galip gelirken, 7 kez yenildi, 3 kez berabere kaldı, hanesine 15 puan yazdırdı.

29- Derbide son 15 dakikaya dikkat...

- Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında pazar günü yapılacak derbi öncesinde Beşiktaş'ın en çok gol attığı son 15 dakikada, Fenerbahçe kalesinde en çok golü gördü.

- Ligde geride kalan 29 haftada Beşiktaş ikinci, Fenerbahçe ise ilk yarılarda daha çok gol attı.

30- Derbi maça doğru...

- BJK İnönü Stadı, Fenerbahçe'ye deplasman değil.

- Turkcell Süper Lig'de pazar günü Beşiktaş'la BJK İnönü Stadı'nda karşılaşacak sarı-lacivertliler, ezeli rakiplerine Dolmabahçe'deki son 10 lig maçında galibiyet sayısında üstünlük kurdu.

- İki takım arasında BJK İnönü Stadı'nda yapılan son 10 lig maçında Fenerbahçe 6, Beşiktaş 4 galibiyet aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber