TBMM'nin internet sitesi yenilendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TBMM'nin yenilenen internet sitesinde oluşturulan ''sanal tur'' uygulamasında, 80 yerden çekilen 360 derece panoramik fotoğraflarla bilgisayar üzerinden Mecliste sanal gezinti yapılabiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TBMM'nin ''www.tbmm.gov.tr'' adresinden ulaşılan internet sitesi, görsel ve içerik bakımından yenilendi.

Görsel tasarımı Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan internet sitesinde, birçok yeniliğe yer verildi. Uygulama ile TBMM'nin 80 farklı noktasından çekilen 360 derece panoramik fotoğraflarla 3 boyutlu gösterim sağlanıyor. TBMM yerleşkesi, Genel Kurul ve komisyonların görülebildiği sanal turda, Meclisin uydudan görüntülerine de ulaşılabiliyor.

Parlamento binasının Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve ölümsüzlüğünü simgeleyen abide niteliğinde olduğu vurgulanan sanal tur tanıtım yazısında, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama gücüne ev sahipliği yapan bu muhteşem yapıyı, sanki içerdeymişsiniz hissiyle gezebilir, bu gücü doğrudan hissedebilirsiniz'' denildi.

TBMM Kataloğu linkinde, TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan kitabın hat kopyası yer alıyor. Kitapta, Osmanlı döneminden günümüze kadarki meclisler ile TBMM'nin çalışmaları hakkında bilgi veriliyor.

İnternet sitesinde, Başkanlık Divanı, milletvekilleri, yasama, denetim, tutanaklar ile parlamentolar arası ilişkilerin faaliyetleri hakkında bilgi yer alıyor.

Yasama bölümünde, TBMM Başkanlığına sunulan tasarı ve tekliflerin yanı sıra, son 1 ayda kabul edilen yasalar da bulunuyor.

Tutanaklar bölümünde, son tutanaklarla birlikte gizli oturum tutanakları da yayımlanıyor. Genel Kuruldaki gizli oturum tutanaklarında, 1990 yılında yapılan Körfez krizi sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşme tutanaklarına yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber