Erdoğan: Emekçilerin sorunlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet olarak işçi, memur ve emekçi vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya, bu yolda gerekli bütün adımları atmaya, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerini bildirdi.

Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin, emeği, alın terini kutsal gören, "insan için emeğinden başkası yoktur" düsturunu çalışma hayatının odağına koyan ve bunun etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan bir medeniyetin mirasçısı olduğunu belirtti.

Türk milletinin en güzel hasletlerinden birinin de her zaman, "işçinin hakkını alın teri kurumadan vermek", toplumda emeğe saygıyı böyle bir hasletle korumak olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Geçen yıl Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan ettiğimiz 1 Mayıs'ın, aynı zamanda resmi tatil olmasını öngören Hükümet tasarısı, Meclisimizce kabul edildi ve Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Bundan büyük mutluluk duyuyor, artık 1 Mayıs'ların anlamına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine inanıyoruz.

Bütün zorlukları aşmak ve daha güzel günlere ulaşmak için hepimiz ortak bir duyguda buluşmak, bir ve beraber olmak zorundayız. Bu kardeşlik ve barış duygularıyla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber