Erzincan Valisinden üniversite alt yapısına destek

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, ileride kurulması muhtemel Erzincan Üniversitesi'nin rektörlük binası için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yardım istedi.

Vali Refik Arslan Öztürk, İl Özel idare Müdürlüğü olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yazdığı yazıda, özelleştirme çalışmaları kapsamında bir süre önce kapatılan Erzincan Tekel Başmüdürlüğü ve Tuz İşletme Müdürlüğü'ne ait binaların, ileride kurulacak üniversiteye rektörlük binası olarak tahsis edilmesi için kendilerine devredilmesini istedi. Yazıda ayrıca, Erzincan'da üniversite kurulması için halkın, bürokratların, siyasilerin ve Erzincanlı işadamlarının büyük çaba gösterdiğini ifade eden Vali Öztürk, "Erzincan'a üniversite kurulacağı günlerin çok yakınında olduğumuzu düşünüyoruz. Üniversitemiz kurulduğu zaman ilk anda rektörlük hizmetlerinin yürütüleceği bir mekana ihtiyaç duyulacak. Bu noktada, 1950 yılında yapılan ve depremde yıkılmayan birkaç binadan biri olan Tekel'e ait hizmet binaları ve lojmanların rektörlük binası olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Devri istenilen binaların satılması halinde tamamının yıkılacağını, muhtemelen yeterli değerine erişemeyeceğini ve oradaki yerli yerinde duran bir sürü malzeme ve demirbaşın kullanılmaz hale geleceğini öngördüklerini dile getiren Vali Öztürk, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle söz konusu binaların eşyalarıyla beraber İl Özel İdaresi'ne devredilmesini arz ve talep ediyorum. Dileğimizin uygun görülmesi halinde bunu ilimize yapılmış bir iyilik sayacağımızı, şahsım ve tüm Erzincanlar adına minnet ve hürmetle karşılayacağımızı ifade etmeyi görev biliyorum."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber