11 kez görevden alınan Budak, Bakan Çelik'in gitmesine sevindi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2009 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kabine dışında kalmasıyla birlikte 11 kez görevden aldığı Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak arasındaki ?koltuk kavgası' da ?bitmiş' oldu.

Yaklaşık 26 yıldan bu yana Erzurum'da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2 Mayıs 2003 tarihinden bu yana 11 kez görevinden alındı. Şırnak, Muş, Ankara, Kütahya, Çanakkale ve İstanbul'da çeşitli görevlerde bulunan Budak, son olarak geçtiğimiz Şubat ayında Erzurum 1'inci İdare Mahkemesinin kararı ile Ankara'dan Erzurum'a döndü. Her defasında alındığı koltuğuna 11'inci kez dönen müvekkili Budak'ın hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Avukat Ali Altay, şöyle dedi:

?Bakan Çelik 6 yıl içinde Budak'ı 11 kez görevden aldı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuk devleti olma özelliği, giderilmesi mümkün olmayan düzeylerde aşındırıldı. Budak, yargı kararı ile 11 kez görevinin başına döndü. Bakan Çelik ile üst düzey bakanlık bürokratlarını yargı kararlarını uygulamadıkları ve görevi kötüye kullandıkları için 4 kez taznimata mahkum edildi. Bakan Çelik ve üst düzey büroklatlar hakkında 4 ayrı tazminat ve 4 ayrı ceza davası devam ediyor. Şimdiye kadar faizleriyle birlikte Bakan Çelik, yaklaşık 50 bin TL tazminat ödeyecek. Kabine revizyonunu olumlu karşılıyoruz. Yeni dönemde müvekkilim Fevzi Budak'la uyumlu bir çalışmanın yapılacağını umut ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber