Sağlık Bakanlığı: İlaç stokunu artırıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığınca domuz gribine (H1Nl virüsü) yönelik alınan tedbirler çerçevesinde, korunma ve tedavi amaçlı olarak Bakanlık stoklarında mevcut 1 milyon 200 bin kutu ilaç stokunun arttırılmasına karar verildiği ve üretici firmalarla gerekli irtibatlar kurulduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün saat 13.00 itibariyle doğrulanmış vaka sayısının 787, ölüm sayısının 20 olarak açıklandığı belirtildi. Hastalığın görüldüğü ülkelere Kostarika ve İrlanda'nın eklenmesiyle vaka varlığı doğrulanan ülke sayısının 17'ye yükseldiği belirtilen açıklamada, Türkiye'de vaka görülmediği bildirildi.

Uluslararası girişlere açık havaalanları, limanlar ve kara hudut kapılarındaki sağlık kontrollerinin sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, ilişkilerin yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde de vaka görülmesi nedeniyle Edirne ve Kırklareli illeri başta olmak üzere kara hudut kapılarındaki önlemlerin arttırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'deki ve dünyadaki gelişmelerin, Bakanlık tarafından kamuoyuyla günlük paylaşıldığı ifade edilerek, bu konuda spekülatif haberlere itibar edilmemesi istendi

Seyahat kısıtlaması önerilmediği ancak, zorunluluk olmadıkça hastalığın görüldüğü ülkelere seyahatlerin ertelenmesi, seyahat edilmesi zaruri ise kişisel korunma önlemlerine uyulması gerektiği vurgulanan açıklamada, son 7 gün içerisinde yurt dışından gelen ve 38 C derece üzerinde ateşi ve boğaz ağrısı, öksürük, kırgınlık, halsizlik belirtilerinden en az biri olanların hekime müracaat etmeleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber