MEB'deki hizmetlilerden Bakan Çelik'e mektup

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 01:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki konuya ilişkin olarak Forum bölümünde Yardımcı Hizmetliler Sınıfında çalışanlar için özel kategori oluşturulmuştır. Görüş alış verişi için bu kategoriyi kullanınız.

MİLLî EĞİTİM BAKANLIĞINA AÇIK MEKTUP
Sayın Bakan,

Bizler yıllardır Milli eğitim Bakanlığınıza bağlı resmi kurum ve kuruluşlarınızda hizmetli kadrosunda görev yapmaktayız. Hem görevlerimizi yaptık hem de hizmet süremiz içersinde yüksek okula devam ettik. Görevde Yükselmek Ve Sınıf Ve Unvan Değişikliği İçin Kadro İstiyoruz.

Devlet memurlarının görevde yükselme esaslarına dair genel yönetmelikte (15.3.1999 tarih ve 99/12647 sayılı bakanlar kurulu kararı ile kararlaştırılmış ve 18/4/1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.) belirtildiği üzere (Öğrenim Düzeyi;Madde 5- Devlet memurlarının bu Yönetmelik kapsamındaki görevlere atanabilmeleri için gerekli olan öğrenim düzeyleri kurumları tarafından çıkarılacak yönetmeliklerinde unvanlar itibariyle gösterilir.Devlet memurlarının; b) Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için en az iki yıllık yüksek öğrenim, c) Memur, Muhasebeci, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Şoför ve bu düzeydeki görevlere atanabilmeleri için en az orta öğrenim, görmüş olmaları şarttır.) denilmektedir. 2002 yılında Bakanlığımızın açmış olduğu Veri Hazırlama ve Kontrol işletmeni Kadrolarına sadece memur kadrosunda olanlar müracaat edebilmiş, bilahere hizmetliler içinde kadro açılacağı duyurulmasına rağmen lise ve yüksek okul mezunu hizmetlilerin kadro değişiklikleri yapılmamıştır. Bizler 2 Yıllık Üniversite mezunu olmamıza rağmen kadro ve ünvanlarımızda değişiklik yapılmamaktadır.

Ortaokul mezunu 1 çocuk sahibi meslektaşımızın (hizmetlinin) maaşı bile çocuk sahibi olmayan aynı tarihte göreve başlamış 2 yıllık Yüksek okul mezunu hizmetliden yüksektir. Acaba, biz eğitimimize devam ettiğimiz için Eğitim Bakanlığımız tarafından cezalandırılıyor muyuz? diye aklımıza soru işaretleri gelmektedir. Yıllardır Valilik Oluru ile geçici memur olarak okullarımızın ve Milli Eğitim Müdürlüklerimizin yükünü sırtımızda taşımaktayız.

Sayın Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı şayet kendi yetiştirdiği eğitimli personellerine sahip çıkmayacaksa bizlere muvafakatımızı verin biz başka kurum ve kuruluşlarda görev alalım. Çünkü, MEB. Haricinde diğer kurum ve kuruluşlarda görev yapan personeller zaman zaman görevlerinde yükselmektedirler. Biz hizmetli (Geçici görevli) memurlar Bakanlığımızın İl Merkezlerinde yada Mahallerde açtıkları Bilgisayar Kurslarına da katılarak teorik ve uygulamalı olarak bilgisayar kullanım seviyelerimizi de artırmış bulunmaktayız.

Bizlere verilen görevleri layık-ı vechiyle yaptığımıza inanmaktayız. Çünkü, her birimizin özlük dosyasında İl Müdürlüklerinden en az 1 adet Teşekkür Belgesi bulunmaktadır.

Sayın Bakan, Görevde Yükselmeye alınacak personelin o kurum yada kuruluşta en az 2 yıl görev yapmış olması şartı aranmaktadır. Biz 2 Yıllık Okul Mezunlarının Bakanlığınız taşra teşkilatlarındaki hizmet sürelerimiz en az 10-15 yıl arasında değişmektedir.

Sayın Bakan, 2 yıllık Yüksek Okul mezunu hizmetlilerin makus talihleri ne zaman değişecek? Biz hizmetli (geçici)memurlar acaba ne zaman asil memur kadrolarına atanacaklar? Görevlerimizde yükselmek ve sınıf ve ünvanlarımızın değişmesini ısrarla talep ediyoruz. Artık bizlerinde feryadı duyulsun ve elimizden tutulsun istiyoruz. Çok acele olarak kadrolarımızın değiştirilmesini talep ediyoruz. Sesimizi duyup olumlu ve müjdeli haberlerinizi bekliyor, saygılar sunuyoruz.

MEB.NA BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARDA GÖREV YAPAN YÜKSEK OKUL MEZUNU HİZMETLİ MEMURLAR./BALIKESİR

Not: DMO.deki 5 yıllık lise mezunu hizmetliler memur olabilecekler ama biz 10-15 yıllık yüksek okul mezunu hizmetliler memur olamıyoruz. bu adalet midir.

Yorum yazan: Kadro mağdurları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber