Eğitim-Sen yine hedefte

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapatılması istenen Eğitim-Sen hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Ankara Başsavcılığı, kapatılma davası için yapılan protestoda, barış yanlısı açıklamada bulunan altı kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 312'nci maddesi uyarınca soruşturma başlattı.

Eğitim-Sen, tüzüğünde, anadilde öğrenim hakkını savunduğu gerekçesiyle açılan kapatma davasını protesto amacıyla bir dizi etkinlik yapmıştı. Ankara Başsavcılığı da, sendika yöneticilerine ceza davası açmıştı. Davanın ilk duruşması pazartesi günü yapılacak.

'Barış Anneleri'ne destek
Sendika, daha sonra da davayı protesto amacıyla Güvenpark'ta iki günlük oturma eylemi yapmıştı. Eylem yerinde kurulan serbest kürsüde, ziyaretçiler görüşlerini açıklamıştı. Eylemcileri ziyaret edenler arasında 'Barış Anneleri' de yer almıştı. Bu ziyaret sırasında Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, İsmail Ancı, İsmet Aras, İHD yöneticisi Yüksel Mutlu, DEHAP'lı Ali Ürküt ile Mehmet Bozdağ, 'Barış Anneleri'nin barış için verdikleri mücadelelerini desteklediklerini açıklamıştı. Savcılık, bu sözleri, defalarca değiştirilen ve düşünceyi cezalandırdığı için eleştirilen TCK 312/2 fıkrası kapsamında soruşturma kararı verdi. Emniyet, ifade için Dinçer ve diğer beş kişiyi çağırdı. Dinçer ve diğerleri, savcılıkta ifade vermeyi kararlaştırdı.

Dinçer: Emniyet önyargılı
Hakkındaki soruşturmaya kaynaklık eden Emniyet'in önyargılı, ideolojik bir tutum içinde olduğunu ileri süren Dinçer, öğretmenlerin tartaklanıp üzerlerine gaz bombası atılmasını örnek gösterdi. Alaattin Dinçer, soruşturmaya tepki olarak da savcılığa ifade vermeye yakasına 'barış' yazılı kokart takarak gideceğini açıkladı.
Dinçer, "Barış'ı savunmanın neresi suç? Her zaman, yalnız Türkiye'de değil tüm dünyadaki barış istemlerine destek vereceğiz. Bir sendika barışı savunamayacaksa neyi savunacak? Barış için mücadele eden herkesle birlikte olmak bizim görevimiz" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber