Sadece tıp alanında hizmet verecek üniversite kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başbakan müjdeyi verdi tıp üniversitesi geliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, sadece tıp alanında hizmet verecek bir üniversitenin kurulacağı müjdesini verdi.

Erdoğan, son aşamaya gelen proje ile doktor, hemşire, sağlık görevlisi ve eczacı ihtiyacının giderileceğini belirterek, "Türkiye, sağlık alanında kendi altyapısını oluşturan güçlü bir vakıf üniversitesine sahip olacaktır." dedi.

Bu yıl teması 'sağlık' olarak belirlenen Vakıflar Haftası'nın açılışı Anadolu Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sanatçı Kenan Işık'ın sunuculuğunu üstlendiği programda, Erdoğan yeni kurulacak tıp üniversitesinin yanı sıra kendi hükümetleri döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü eli ile gerçekleştirilen icraatları anlattı. Başbakan, 2002 yılında tescilli vakıf eseri sayısının sadece 9 bin 483 olduğunu, 2009 yılında ise 19 bin 825 adet tescilli vakıf kültür varlığının tespit edildiğini söyledi. 1998-2002 yıllarında 46 adet vakıf eseri restore edildiğini, kendi hükümetleri döneminde ise 3 bin 363 eserin restore edildiğini vurguladı. Erdoğan, tarihî mirasa sahip çıkmayanların, öğrenmeyen ve öğretmeyenlerin geleceği kuramayacağını ve tasarlayamayacağını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz tarihimizi bugüne ve yarına taşımazsak varlığımızdan bahsedemeyiz. Önce tarihimize sahip çıkacağız ki geleceğimizi kuralım. Bir yandan tarihî mirasımıza sahip çıkmak bir yandan da çocuklarımıza aktarmakla yükümlüyüz. Türkiye'nin kalkınmasını tek bir alana odaklanarak gerçekleştiremeyiz. Sadece ekonomi, iç politika, dış politika ile ilgilenip diğer alanları ihmal ederek Türkiye'yi geleceğe taşıyamayız."

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Vakıflar'ın başarısını anlattığı toplantıda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bir konuşma yaptı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kendisinin sorumlu olduğunu sabah öğrendiğini belirten Arınç, "Bu sabah, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bağlantılı başbakan yardımcısı olarak göreve başladım. Hangi görevde olursam olayım bugüne kadar Vakıflar'la hep ilgilendim. Çalışmalarını takip ettim. Bugün de Başbakan'ın talimatıyla Vakıflar'la ilgili olmak benim için büyük bir onur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber