Borsa hilesinde 3 polis müdürü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 07:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOLGA ŞARDAN Ankara

İstanbul mali polisinin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yönelik manipülasyon operasyonuna 3 üst düzey polis müdürünün de adı karıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 2 polis müdürüyle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağı, diğer polis müdürüne ilişkin de rapor hazırlandığı öğrenildi.

İMKB'de 1 ay önce gerçekleştirilen ve manüpilasyon iddialarının incelendiği ?M-05? adlı operasyonun dosyasına, İstanbul'da görev yapan 3 polis müdürünün adı girdi.

SPK suç duyurusunda bulunacak

Başta işadamı Galip Öztürk olmak üzere bazı işadamları, aracı kurum yetkilileri ve çalışanlarının gözaltına alındığı operasyonda, 3 polis müdürünün borsada işlem yapan aracı kişiler üzerinden hisse manipülasyonu gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Polis müdürlerinden C.P. ile A.K.'nın daha önce İstanbul Emniyeti'nde görevli oldukları ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Teftiş Kurulu'nda polis başmüfettişi olarak görev yaptıkları, A.K.H.'nın ise halen Celalettin Cerrah'ın yardımcılığını yaptığı öğrenildi.

Borsadaki hileli işlemleri takip eden SPK'nın, C.P. ve A.K.H. ile ilgili olarak hazırladığı raporu, soruşturma savcılığına gönderdiği öğrenildi. SPK'nın polis müdürleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. A.K. ile ilgili raporun ise yazım aşamasında olduğu bildirildi.

SPK uzmanlarının, A.K.H. ile ilgili hazırladığı raporda, borsa aracıları tarafından, polis müdürünün eşi ve çocuğuna ait hesaplar kullanılarak manipülasyon yapıldığının tespit edildiği bilgisine yer verildi.

?Polisleri tanımıyorum'

Gözaltına alınan aracı firma görevlisi Murat A.'ya polis müdürlerinden C.P. ve A.K.H.'yi tanıyıp tanımadığı soruldu. Murat A., 2 polis müdürünü tanımadığını iddia etti. Murat A.'nın, diğer zanlı Bekir Sani K. ile yaptığı telefon görüşmesinde, Merko adlı firmanın hisselerini yükseltmek için hisse sahipleriyle görüştüğünü söylediği bilgisi dosyada yer aldı. Yapılan araştırmada, hisse senedi adetlerinin, Merkezi Kayıt Kuruluşu sisteminde stok bilgileriyle uyumlu olduğu belirlendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber