TSK, insan kaynakları yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması için 30 bin subayı ankete tabi tuttu.

Haber Giriş : 20 Haziran 2003 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK, insan kaynakları yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması için 30 bin subayı ankete tabi tuttu.

TSK, insan kaynakları yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması için 30 bin subayı ankete tabi tuttu. Reform niteliğindeki çalışma, sisteme yönelik eleştiriler olduğunu ortaya koydu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) insan kaynakları yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması için reform niteliğinde bir çalışma başlatıldı. ODTÜ ile ortak yürütülen çalışma çerçevesinde mevcut sistemin aksaklıklarına yönelik görüşlerini almak üzere toplam 30 bin subay ve astsubay arasında dokuz ayrı anket yapıldı. NTV'den Uğur Şefkat'in haberine göre, anket mevcut sisteme yönelik büyük eleştiriler olduğunu ortaya koydu. Anketlerde ortaya çıkan talep doğrultusunda, albaylardan oluşan sicil değerlendirme ve denetleme kuruları oluşturuldu. Bu kurullar sicil alma eğiliminde ani sapmalar olan personelin dosyalarını ayırarak bunlar üzerinde çalışma yapacak. Eğer sicil keyfi bir şekilde düzenlenmişse, kurulun kararı ve kuvvet komutanının onayıyla kötü sicil kaldırılabilecek.

İdari yapı değişiyor
TSK'nın idari ve komuta yapısı değişiyor.
NATO'nun, güney kanadındaki karargah yapısını kökten değiştiren kararı, İzmir'deki Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanlığı karargahının lağvedilmesine yol açtı. NATO toplantısında İzmir'de konuşlu kara unsurlarının İspanya'ya, Napoli'deki güney bölgesi hava kuvvet komutanlığının ise İzmir'e gelmesi kararlaştırılmıştı. Böylece İzmir'deki karargah sadece hava unsurlarından oluşan bir yapıya büründü ve başına ABD'li bir korgeneral atandı.

Bu karardan sonra komutanlığın önümüzdeki yıl lağvedilmesi kararlaştırılınca boşa çıkan orgeneralin nereye atanacağı sorusu gündeme geldi. Sorun, Ankara'daki Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nın komuta yapısı değiştirilerek çözülecek.
Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber