İstifa eden komutandan ilk açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tümgeneral rütbesinde görev yapan iki önemli komutanın istifası şaşkınlık yarattı. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı ile Birinci Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Tümgeneral Levent Türkmen, kendi istekleriyle ordudan ayrıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "istikbali parlak" subayları arasında yer alan ve 2008'deki Askeri Şûra'nın ardından Hava Harp Okulu Komutanlığı'na getirilen Şanlı'nın önce izin aldığı, nisan sonunda da istifasını kuvvet komutanlığına verdiği belirtildi. Emeklilik dilekçesi kabul edilen Şanlı'dan boşalan Hava Harp Okulu Komutanlığı'na, pazartesi günü Hava Eğitim Komutanlığı Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Hasan Küçükakyüz atandı.

Genelkurmay kaynakları, Şanlı'nın kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını ifade etti. Şanlı da AA'ya yaptığı açıklamada "Kurumumla ilgili bir durum söz konusu değil. Farklı spekülasyonlar yapılması hem şahsımı, hem de kurumumu rahatsız etmektedir. Ayrılma nedenim tamamen şahsi gerekçelerle olup, başka bir konuyla ilişkilendirilmesi doğru değildir" dedi.


Flaş!.. İki general istifa etti


Birinci Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Tümgeneral Türkmen de kendi isteğiyle ordudan ayrıldı. Türkmen'in de emeklilik isteğinin komutanlık tarafından kabul edildiği belirtildi.

Ergenekon iddiası

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda kritik iki önemli pozisyonda görev yapan iki başarılı subayın istifası, farklı yorumlara neden oldu. Kulislerde, Şanlı'nın Ergenekon ve Karargâh Evleri soruşturmalarıyla ilgili bir askeri personel hakkında daha önce yapılmış olan soruşturmadaki bazı aksaklıklar sonucu istifa etmek zorunda kaldığı iddiası ortaya atıldı. İstifaların tamamen özel hayatla ilgili olabileceği de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber