6 Mayıs 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem-6 Mayıs 2009- Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Norveç'teki temasları çerçevesinde Parlamento Başkanı Thorbjon Jaglan ile bir araya gelecek, ardından heyetler arası görüşmeler yapılacak.

- Norveç Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Olav Akselsen ve Komite üyeleri ile görüşecek olan Toptan, Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Storc'u kabul edecek.

- Parlamento Başkanı Jaglan, Toptan ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verecek.

3- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de partisinin İl Belediye başkanlarını ziyaret edecek, vatandaşlar ve partililerle görüşecek.

5- Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

6- Lübnan'a giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Fuad Sinyora ile görüşecek, Sayda'da Türkiye tarafından yapılacak Travma ve Rehabilitasyon Merkezinin temel atma törenine katılacak, Lübnan'daki BM gücü bünyesinde görev yapan Türk birliğini ziyaret edecek.

7- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle KKTC'ye günübirlik resmi ziyarette bulunacak.

- Davutoğlu, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı yapacak.

- Bakan Davutoğlu, KKTC'de Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Derviş Eroğlu tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Talat ve Davutoğlu, ortak basın açıklaması yapacak.

- Bakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu ile de görüşecek.

8- AB üyesi ülkelerde Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması, Avrupa Parlamentosunda gündeme gelecek.

- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Loost Lagendijk'in girişimiyle düzenlenen toplantıda, Avrupa Adalet Divanının, Türk vatandaşlarına vize uygulanamayacağı yolunda verdiği kararın etkileri ayrıntılı şekilde tartışılacak.

9- İngiltere'de bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşecek, Avrupa Bakanı Caroline Flint ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

- Bakan Bağış ayrıca London School of Economics'te "Türkiye'nin AB'ye Katılım Süreci" konulu konuşma yapacak.

10- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul'da, Güneş Sigorta genel müdürlük binasının enerji ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisiyle karşılamak amacıyla kurulan sistemin açılış törenine katılacak.

- Bakan Yazıcı, "Küresel Ekonomik Krizin Türk Sigorta Sektörüne Yansımalarının Değerlendirilmesi" konulu seminerin açılışında da konuşacak.

11- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kolejli İşadamları Derneğinin Ankara'da, TOBB ETÜ'de düzenlediği "Türk Ticaret Yasa Tasarısı" konulu seminerin açılış oturumuna katılacak.

- Çağlayan, İstanbul'da da 41. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'nın açılışını yapacak.

12- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Afganistan ve Pakistan parlamentoları dışişleri komisyonları başkanlarıyla makamında görüşecek.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara'da, "Avrupa KOBİ Haftası" etkinliklerine ilişkin basın toplantısı yapacak.

14- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da basın toplantısı yapıyor.

15- Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen ve 41 ülkeden katılımın olacağı 12. Avrasya Ekonomi Zirvesi, İstanbul'da başlayacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, zirvenin açılışı ile "AB Yolunda Dünya Turizm Sektörünün Geleceği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" oturumuna katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, zirvenin "2009 Yılı ve Sonrasında Dünyada Enerji Beklentileri" oturumuna iştirak edecek.

16- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Toprak Mahsulleri Ofisi ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün 2007 Yılı hesapları denetlenecek.

17- Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Reda Mahmoud Hafez, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu ziyaret edecek.

18- İhracatta ABD stratejisi...

- Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar: "Bu yıl ABD'deki hedef eyaletlere butik ticaret heyetleri göndereceğiz."

- "ABD pazarında yapılan yatırımlardan sonuç alabilmek için sabırlı olmak gerekir."

- "New York, Kaliforniya, Teksas, Georgia, Illinois ve Florida hedef eyaletler olarak belirlendi."

19- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da, partisinin Halkla İlişkiler Bölge Başkanları toplantısına katılacak.

20- Hüsamettin Cindoruk, DP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamak amacıyla basın toplantısı yapacak.

21- Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı bünyesinde görev yapan, dünyanın en eski "Teşkilatlı Askeri Bandosu" Mehteran Bölüğü, İstanbul'da basına tanıtılıyor.

22- Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, radyo ve televizyon yayıncılığının ekonomik durumuna dikkat çekmek amacıyla İstanbul'da basın toplantısında yapacak.

23- NATO'nun çok uluslu askeri tatbikatı Gürcistan'da başlıyor.

- "Cooperative Longbow-Cooperative Lancer 09" adı verilen ve 1 Hazirana kadar sürecek tatbikat, başkent Tiflis'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Vaziani üssünde yapılacak.

24- Anadolu Yıldızı-2009 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın İzmir'de fiili bölümü yapılacak.

25- "Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası" etkinlikleri, büyük ozanın Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesindeki kabrinin ziyaret edilmesiyle başlayacak. Program kapsamında beldede konser verilecek, sergi açılacak, geleneksel Yunus Aşı ikram edilecek.

26- Türkiye Maden Mühendisleri Odası (TMMOB) tarafından düzenlenen Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi Antalya'da başlayacak. Kongre dolayısıyla sergi açılacak.

27- Toplantı... Kongre...

- Ankara Sanayi Odasında (ASO) düzenlenen "ASO Gündem Toplantıları"nın 4. TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nüket Yetiş'in katılımıyla yapılacak.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- 9. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve TESKON SODEX fuarı İzmir'de açılıyor.

- Vakıflar Haftası, Hıdrellez ve Trafik Haftası dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir lisenin güçlendirilmesine destek sağlayacak hayırsever Suzan Divrik'le Milli Eğitim Protokolü imzalayacak.

- İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret edecek.

28- 27. Avrupa 17 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Şampiyonası Finalleri, Almanya'da başlıyor.

- Türkiye (B) Grubu'nda ilk maçını ev sahibi Almanya ile yapacak.

29- Hentbolda erkekler ve bayanlarda Süperlig play-off mücadelesi çeşitli kentlerde yapılacak 1. etap maçlarıyla sürüyor.

30- Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu 2. devre maçları Antalya'da sürüyor.

- İkinci günde Trabzonspor-Bornova Belediyesi, İTÜ-TOFAŞ maçları yapılacak.

31- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiltere'nin Chelsea ile İspanya'nın Barcelona takımları Londra'da Stamford Bridge Stadı'nda karşılaşacak.

32- 2. Uluslararası Bedensel Engelliler Atıcılık Türkiye Şampiyonası, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber